• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2021 Francisco Torres cedeix a l’Arxiu Municipal els seus arxius professionals

Francisco Torres cedeix a l’Arxiu Municipal els seus arxius professionals

Els documents seran conservats per l’Arxiu Municipal d’Amposta, que en farà difusió per complir amb la seva funció social

publicat el 22/03/2021

Francisco Torres cedeix a l’Arxiu Municipal els seus arxius professionals

L’aparellador Francisco Torres i Reverté ha cedit a l’Ajuntament d’Amposta el seu fons documental professional. Es tracta d’una col·lecció d’expedients i documents conservats i organitzats durant els seus anys com a aparellador en el sector públic i el privat. "El documents són d’un gran interès i d’un gran valor informatiu i històric", explica l’alcalde, Adam Tomàs. La col·lecció, que serà entregada en diferents remeses, serà conservada i difosa mitjançant els serveis de l’Arxiu Municipal d’Amposta i dipositats a l’Arxiu Comarcal del Montsià, permetent així que compleixin la seva funció social.

Entre els diferents documents hi ha els expedients d’obres públiques i privades, principalment d’Amposta però també d’altres municipis del territori, alguns realitzats i d’altres que es van quedar només en projectes. Destaca, per exemple, una aquarel·la de la façana fluvial, un projecte de Parador al pàrquing de les antigues piscines, o els esbossos de la zona dels Xiribecs i la zona esportiva, encarregats a Francisco Torres als anys 60.

L’acord de cessió, que es va signar 19 de març, acorda que els documents se cedeixen en comodat i, per tant, Francisco Torres seguirà sent el propietari del seu fons personal, però l’Ajuntament i el departament de Cultura (a través de l’Arxiu Comarcal), es fan responsables de la gestió, custòdia i conservació. A més a més, el conjunt de documents seran identificat amb el títol "fons personal Francisco Torres".

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament