• Webs Municipals  

Festes Majors 2017

Article del mes de setembre de 2017

publicat el 29/09/2017

Setembre de nou, fi de vacances i tornada a la normalitat. Després d’un estiu intens, carregat d’activitats ens toca ara encarar el nou curs amb les piles carregades. Hem passat per quasi totes les festes dels nostres barris, ens queden les Quintanes. En totes elles hem pogut sortir al carrer i viure aquests dies amb aquells que tenim més a la vora, els que viuen al nostre barri, amb qui ens veiem a diari. Des dels bous del Grau, els sopars populars, les tradicions de les festes del Poblenou, les processons o la botifarrada del barri de la Vil·la han donat dinamisme a l’estiu de la ciutat.

Ja entrats al mes d’agost, les Festes Majors han posat el punt àlgid a l’estiu. Han estat unes Festes diferents, on ja s’ha pogut veure el nou estil que els volem donar. És molt difícil dir quin dels actes ha estat millor que la resta. No hi ha dubte que el concert de Txarango ha marcat una data important de l’estiu del territorio, on més de 8000 persones van vibrar com feia temps que no es feia a Amposta. Els actes tradicionals de festes, com el pregó, la processó, els focs o el magnífic Concert de Bandes s’han donat la ma amb el nou model de festa. Les actuacions a la Plaça de l’Ajuntament, cada nit, han estat plenes de gom a gom. De la música tradicional de Pep Gimeno, Botifarra, a la màgia del Mag Lari o la cançó compromesa de les Kol·lontai han donat un nou aire a les tardes-nits de Festes.

L’altra part destacada de les Festes és, sense dubte, els actes de bous. El nou format de plaça, acordat amb les entitats taurines, ha estat ple totes les festes. El concurs de retalladors, el concurs d’emboladors o els bous capllaçat han estat de nou un punt d’atracció per als aficionats del territori.

És cert que les festes han estat, com molta gent ens ha dit, de les millors que es recorden. No obstant, també és cert que no tot ha estat perfecte i quan alguna cosa surt malament, prenem nota per a millorar. És per això que agraïm les aportacions de tothom sobre allò que no ha funcionat con deuria per a poder fer les coses de la millor manera possible.

Ja passades les Festes i de cara al nou curs, com dèiem, ens encarem a una data llargament esperada per molta gent. Fa pocs dies que el nostre Parlament ha aprovat la llei del referèndum, en virtut de la qual estem tots cridats a votar el proper 1 d’octubre. Amb les màximes garanties democràtiques i amb total normalitat, com sempre, estem conjurats a decidir entre tots el futur del nostre país. Com a totes les cites electorals passades, als mateixos col·legis electorals que sempre, amb meses constituïdes com de costum, amb urnes i paperetes, els ciutadans de Catalunya expressarem com volem que sigui el nostre futur. I això no va només d’independència o no, això va democràcia. Ja sabeu quina és la nostra opció de país, la República Catalana. Però l’1 d’octubre no és només una data per als independentistes, és una data per a tots, el del sí i els del no. Cal d’una vegada per totes que ens comptem, que sabem quants estem pel millor futur pels nostres, per explotar les potencialitats del nostre país, per ser un referent al sud d’Europa o per seguir com estem, llastrats per un estat que no fa res pels nostres interessos, que ens tracta com a súbdits i regits pels interessos d’antics règims que encara perduren.

Sense por, mirant al futur, pensant en els que han de venir, ens trobem a les urnes!

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament