• Webs Municipals  

Inici La Ciutat Salut Tota la informació del COVID-19 a Amposta COVID-19: FASE 0: Bars, restaurants i cafeteries

COVID-19: FASE 0: Bars, restaurants i cafeteries

Indicacions per a l’obertura de bars, restaurants i cafeteries a partir del dia 4 de maig, segons l’Ordre del Ministeri de Sanitat SND/388/2020 del 3 de maig.

publicat el 03/05/2020

COVID-19: FASE 0: Bars, restaurants i cafeteries

Com haurà de ser la reobertura de restaurants, cafeteries i bars, en la Fase 0 del Pla de desescalada?

Les activitats d’hostaleria només podran realitzar serveis d’entrega a domicili i mitjançant la recollida de comandes dels seus clients.

Queda prohibit el consum en l’interior dels establiments i en les terrasses.


Amb el cas de recollida a l’establiment, quines mesures s’han d’adoptar?

Per tal que garantir les condicions sanitàries dels treballadors i clients que recullen els productes en l’establiment, s’hauran d’adoptar les següents mesures:

1.- El client haurà de sol·licitar el producte per telèfon o altres mitjans digitals.

2.- L’establiment fixarà un horari de recollida per evitar aglomeracions.

3.- L’establiment ha de comptar amb un espai de recollida per a l’entrega i el pagament, degudament senyalitzat.

4.- S’ha de respectar la distància mínima de 2 metres amb el client, en el cas de no disposar de mostradors o mampares i, d’1 metre amb el cas de disposar d’aquesta tipologia d’elements de separació.

5.- Els establiments només romandran oberts al públic durant els horaris de recollida de comandes.

6.- Els establiments que disposin de servei de recollida amb vehicle, facilitaran que la comanda i la recollida sigui des del mateix punt.


Quines mesures sanitàries i d’higiene ha d’adoptar el titular de l’activitat i els seus treballadors per minimitzar riscos?

Els titulars de l’activitat hauran d’adoptar les següents mesures de prevenció de riscos respecte els seus treballadors:

1.-No podran incorporar-se els treballadors que en el moment de la reobertura estiguin aïllats per símptomes de COVID-19 o compatibles.

2.- No podran incorporar-se els treballadors que no tenint símptomes estiguin en període de quarantena o hagin tingut algun contacte amb una persona contagiada.

3.- Els treballadors disposaran d’equips de protecció individual (almenys mascareta i gels hidroalcohòlics amb activitat virucida i, amb el cas que no fos possible, sabó per netejar les mans.


Quines mesures sanitàries i d’higiene s’han d’adoptar per als clients i els espais habilitats per la recollida de comandes?

El titular de l’activitat ha tenir a disposició dels seus clients:

1.- A l’entrada de l’establiments haurà de disposar de gels hidroalcohòlics amb activitat virucida.

2.- A la sortida de l’establiment (i a l’entrada si és el mateix accés), s’haurà de disposar de papereres amb tapa d’accionament no manual, amb una bossa d’escombraries.

3.- Els temps d’estança del client per recollir la comanda serà l’estrictament necessari.

4.- Cada treballador només pot atendre un client.

5.- Amb el cas de dos o més treballadors, si l’espai permet atendre més d’un client a la vegada, s’haurà de senyalitzar a terra la distancia interpersonal de 2 metres de distància, amb la possibilitat també d’usar balises, cartells i altre tipus de senyalització visible al client.

6.- Amb el cas que no es disposi d’espai suficient, i el treballador o treballadors ja estiguin despatxant a clients, la resta de clients a l’espera de recollir la seva comanda no podran romandre a l’interior de l’establiment, excepte en aquells casos en que els adults són acompanyats per persones amb discapacitat, menors o majors.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament