• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 El ple aprova introduir bonificacions a l’ordenança fiscal de la plusvàlua a instàncies del regidor German Ciscar

El ple aprova introduir bonificacions a l’ordenança fiscal de la plusvàlua a instàncies del regidor German Ciscar

També s’aprova la moció per traure a concurs públic el servei d’assessorament legal del consistori

publicat el 01/10/2015

El ple s’ha compromès a introduir bonificacions de fins al 95% en l’impost de plusvàlua en les transmissions "mortis causa" en aquelles persones que vivien i continuaran vivint l’habitatge, una proposta presentada pel grup municipal encapçalat pel regidor German Ciscar a través d’una moció i que la resta de grups van aprovar. La moció presentada per Ciscar, argumenta que l’impost "cobra per un benefici irreal o només existent sobre el paper" i això "és injust". "Estem parlant en la majoria dels casos de dones grans que perden el seu home, a més d’això veuen com els seus ingressos són reduïts, moltes d’aquestes persones en les seves magres pensions estan sostenint i donant de menjar a fills i néts", afegeix. "Parlem de persones que viuen en aquest habitatge i que continuaran vivint, no han obtingut ni un cèntim, només pèrdues; la parella o familiar, poder adquisitiu. L’ajuntament ha d’estar al costat de la gent, en aquests moments per ajudar-los i no pas per enfonsar-los més".

"Aprovada per unanimitat, eliminarem aquesta injustícia. Que l’ajuntament cobri aquests impostos per uns beneficis inexistents només serà ja un mal record del mal govern de CiU. Nosaltres defensem els ciutadans d’Amposta i ho demostrem amb fets", assegura Ciscar.

D’altra banda, el ple també va aprovar, a instàncies del regidor German Ciscar, traure a concurs públic el servei d’assessorament jurídic de l’Ajuntament. Hi van votar a favor el PSC i Esquerra d’Amposta. Convergència i Unió s’hi va abstindre.

Finalment, en el torn de precs i preguntes Ciscar va defensar que "la gestió de l’aigua per part de l’empresa Sorea ha estat un negoci ruïnós per la ciutat d’Amposta i pels seus ciutadans", tot assegurant que va ser "per culpa de CiU, que li va adjudicar la gestió". Ciscar va argumentar això: "Fa deu anys, més o menys que CiU va donar el servei a Sorea. Les queixes dels veïns han estat constants, les obres que han realitzat han estat pegats. Tots som testimonis, només cal passejar per Amposta per donar-se conta. Nosaltres hem estudiat altres alternatives a Sorea. Un municipi veí, alhora de donar la gestió de l’aigua, va obtenir uns ingressos milionaris d’entrada, a més uns beneficis anuals de la gestió de l’aigua a més d’un bon servei i atenció al ciutadà. Cosa que deixa en evidencia el mal negoci, molt mal negoci que CiU va fer el seu dia, perjudicant seria ment Amposta i els seus ciutadans. Per això demano revertir la situació, hem de mirar la manera d’obtenir el mateix tracte que aquest municipi veí. Aquests ingressos milionaris per l’ajuntament, que amb la crisi que estem patint podríem fer miracles pels ciutadans. A més de guanyar en preu i bon servei. Treballarem en aquesta línia hem de ser molt curosos alhora de gestionar els recursos públics dels nostres ciutadans. I mira sempre d’obtenir el màxim benefici pel poble i els seus ciutadans".


Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament