• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Esquerra d’Amposta - Acord Municipal (EA-AM) opina L’educació, fonamental per a l’estat de benestar

L’educació, fonamental per a l’estat de benestar

Article del mes de desembre de 2018

publicat el 20/12/2018

Una de les potes bàsiques de l’estat del benestar ha estat sempre l’educació, i això ho tenim molt clar des d’un govern d’esquerres i republicà. El millor llegat que podem donar a les nostres filles i fills és una bona formació per tal que siguin ciutadans lliures i compromesos. És amb aquest convenciment que, des del govern municipal d’Esquerra hem anat augmentant les partides en matèria d’educació, tant aquelles que fan referència a la millora dels resultats educatius, com també totes aquelles que faciliten i milloren l’accés a l’educació.

50.000 euros per a premiar els millors estudiants

Així, l’any 2015, l’Ajuntament d’Amposta tenia una partida de premis per a estudiants universitaris de 8.000 euros, destinada a estudis universitaris, que l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta ha augmentat fins a 50.000 euros i ampliat per cicles formatius de grau superior, estudis superiors de música i estudis superiors de dansa, fent que més de 140 joves l’any 2018 disposin de més recursos per continuar els seus estudis. Tot plegat incentivant l’excel·lència. I és que amb aquests premis també reconeixem aquells estudiants que han excel·lit durant l’anterior curs acadèmic, donant més quantitat a aquells que han obtingut resultats.

Més suport a les ampes i centres educatius

També hem millorat la capacitat de gestió de les Associacions de mares i pares d’alumne (ampes) i dels centres educatius, augmentant les partides de subvencions de 24.000 euros el 2015 fins els 40.000 euros actuals que permeten tirar endavant projectes socials com la socialització de llibres, projectes d’impacte social o adquisició de material, fomentant així la implicació de les associacions en el projecte d’Amposta com a ciutat educadora.

Un exemple de la implicació del govern municipal en la tasca dels nostres professionals ha estat també donar suport més enllà d’allò que ens és competent. Avui hi ha quatre vetlladores als menjadors de les nostres escoles que donen suport a les necessitats especials de nens i nenes que durant molt temps havien estat ateses per les ampes i ara tenen la col·laboració de l’Ajuntament.

Més inversió en manteniment i renovació dels centres escolars

També hem fet especial incidència en les millores dels centres educatius, amb els nou menjador i les noves aules del col·legi Miquel Granell, l’adequació de nous espais, els lavabos i el menjador del Soriano Montagut, la cuina de la Llar d’Infants La Sequieta, els nous lavabos i pistes esportives de l’Agustí Barberà, obres que han fet que el pressupost d’inversió en els centres educatius hagi passat de 22.140 euros el 2015 a 170.000 euros el 2018, i que es veuran complementades amb el nou pati del col·legi Consol Ferré, ara que ja tenim la modificació aprovada per tal d’executar el nou projecte.

Aquest govern té clar que la manera de crear una societat millor és fomentar la formació i la educació, i és per això que continuarem donant suport a aquells professionals que estan a primera línia d’aquesta tasca.


Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament