• Webs Municipals  

Pels drets de tots els treballadors

Article del mes de febrer de 2018

publicat el 28/02/2018

Una cosa tenim tots clara. El respecte ha de ser igual per a tothom. Siguis metgessa, infermer o persona de fer feines. A la feina tots ens mereixem el mateix tracte i respecte. I això, a l’Hospital Comarcal i la Residència d’Avis, actualment no està passant. En el pròxim ple presentarem una moció per denunciar totes les queixes i denuncies de les treballadores de la neteja d’aquests dos equipaments que reben humiliacions i maltractes per part dels seus superiors. Durant anys, s’acumulen desenes i desenes de testimonis de dones de fer feina de l’Hospital i la Residència que han rebut un tracte vexatori per part de la seua superiora directa. Moltes d’aquestes persones han tingut atacs d’ansietat i depressions pel mobbing laboral que pateixen. Fins i tot, en plena crisi, hi ha qui ha hagut de deixar la feina perquè no podiar aguantar la greu situació que pateixen. I ara, la qüestió arribarà també als jutjats perquè una d’aquestes persones s’ha decidit a denunciar-ho i portar-ho davant la justícia. No podem tolerar el mobbing a l’entorn laboral a cap empresa, ni pública ni privada. El nostre grup municipal presentarà una moció per demanar a l’Ajuntament que investigui aquesta situació. Ha de decidir si està al costat dels treballadors i de la defensa dels seus drets, que són fonamentals i bàsics. No es poden tolerar, en cap cas, situacions de mobbing i lluitarem frontalment contra elles. A més, exigirem que l’Ajuntament també ho faci.

Moció per fer la neteja viària amb recursos propis

La neteja d’Amposta és un desastre. La ciutat està bruta. Això ho veiem nosaltres i així ens ho transmeten els veïns. Tenim un munt de fotos que ens han enviat que ho demostra. I per això, en el darrer ple, vam demanar que es pugui gestionar la neteja viària amb recursos propis municipals.

Si Amposta està bruta tot i que ens gastem centenars de milers d’euros a l’any, falla alguna cosa. Què falla? L’Ajuntament treu a concurs la neteja d’Amposta, com fan la majoria de municipis (terrasa no ho fa), i sabeu qui guanya sempre aquests concursos? Hi han 4 empreses de l’Ibex 35, de Madrid, que es reparteixen el pastisset. Si fessin la feina com cal, podria passar. Però no la fan, ens enganyen, ens estafen. No compleixen amb allò que es van comprometre quan van guanyar el concurs. Aquí Amposta tenim la prova. Urbaser fa anys que cobra un munt de diners (gairebé 300.000 euros anuals), per fer part de la neteja d’Amposta, i durant tot aquest temps ens ha estafat. Què ha fet l’equip de govern? Els últims anys ERC no s’assabentava de res. I quan li hem dit amb proves, la resposta de sempre SI, SI, SI ja ho arreglarem al proper concurs. És a dir, res de res. Sabeu que passarà si surt a concurs la neteja viària d’Amposta? Una d’aquestes empreses de l’Ibex 35 de Madrid el guanyarà perquè anirà a un preu molt baix. I com pot fer aquest preu? Molt fácil. No fent la feina. Així és molt fàcil fer diners. Tenim un munt d’exemples d’empreses privades que van guanyar un concurs i no van complir. Mal servei pel poble i un munt de diners gastats,inclós els dels advocats,perquè a vegades acabem als jutjats. És penòs però és la realitat.

L’empresa de neteja del Consol Ferré fa molt de temps que no compleix les seves obligacions. No han netejat gran part del que es van comprometre i han cobrat igual. ERC ho reconeix i l’únic que fa és dir-los: "m’has enganyat no ho tornis a fer o veuràs". Cap sanció, cap reclamació econòmica. Així ens va.


Si volem que es faci bé la feina la farem nosaltres. Ja està bé de regalar milers d’euros a empreses de l’Ibex 35 de Madrid perquè ens enganyin i ens fotin el pèl. Hem de ser bon gestors, tenir cura dels diners dels ciutadans i donar un bon servei.Volem un Amposta neta, paguem per tenir una Amposta neta i tindrem una Amposta neta.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament