• Webs Municipals  

Denunciem els incompliments de Sorea

Article del mes de juny de 2018

publicat el 18/06/2018

Al ple del mes de maig vam denunciar davant del ple tots els incompliments de contracte de Sorea, el negoci més desastrós que ha tingut mai la ciutat. I vam reclamar al govern d’Esquerra d’Amposta que solucioni tots aquests incompliments amb un termini de tres mesos. Si no ho fa, des del nostre grup denunciarem per prevaricació a l’alcalde.

Quins són aquests incompliments? Sorea, quan va guanyar el contracte de gestió de l’aigua a Amposta al 2004, es va comprometre a posar a disposició dels ciutadans una oficina al nucli urbà, amb un horari d’atenció al públic de 8 hores diàries de dilluns a divendres. No ho ha complert. L’oficina de Sorea només obre de 9 a 13 h. de dilluns a divendres. Quatre hores diàries. També es va comprometre a que l’estructura directiva i tècnica de Sorea a les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat posaria la seva seu a Amposta. Tampoc ho han complert. A Benicarló tenen l’oficina amb desenes de treballadors.

Què reclamem? Tots els diners que hem pagat pet tenir una oficina d’atenció al ciutadà de 8 hores al dia, quan només està oberta 4 hores al dia. Una sanció econòmica per la falta molt greu de Sorea, com és estafar el poble d’Amposta, retallant a la meitat la jornada de l’oficina d’atenció al ciutadà. Les 8 hores d’atenció al ciutadà, tal com diu el contracte. Els ciutadans tenen dret a poder anar al matí o la tarda. Per això paguen. Estem farts del maltracte, l’espoli, les estafes i els incompliments de Sorea. Els volem fora d’Amposta sí o sí.

Contra els abusos de la banca

Quants ciutadans d’Amposta estan farts d’haver de pagar un munt de diners pels descoberts que poden tenir al compte corrent? Els bancs arriben a cobrar 30, 35, 40, 45 euros per descoberts que de vegades són inferiors a les quantitats que reclamen. Hi ha casos que han arribat a cobrar 40 euros per un descobert de 5 euros. Una vergonya. Això es pot reclamar. Quants ciutadans tenen una targeta de crèdit i els bancs a l’hora de cobrar, de vegades apliquen interessos als interessos? Això és un delicte. Es diu anatocisme, i es pot reclamar.

Quants ciutadans s’han vist obligats a l’hora de demanar una hipoteca o un crèdit a contractar una assegurança de vida per molts anys al mateix banc? Es pot rescindir aquesta assegurança i recuperar molts diners. I com aquests, molts abusos més. La banca té molts mitjans i els usuaris cap. Estem totalment indefensos davant aquests abusos. Perquè no tenim ni advocats ni experts que ens defensin.

És per això que hem demanat a l’Ajuntament que cree un servei de suport que vetlli pels nostres interessos i ens assessorin, una proposta que va ser aprovada al ple de maig i que esperem que Esquerra compleixi. Hem de tenir un servei al qual poder acudir quan d’una manera abusiva els bancs ens volen prendre el pèl i els diners. Els ciutadans ens mereixem i paguem per poder estar segurs davant de qualsevol amenaça. Sigui per un lladre normal i corrent o un de guant blanc. Són pitjors aquests últims.

Ens neguen els números de Sorea

Al ple del mes de maig vam preguntar perquè no se’ns faciliten els resultats econòmics de Sorea quan fa mesos que ho hem sol·licitat. Sorea està obligada, per contracte, a presentar-los cada any. Volem aquests números perquè els nostres tècnics els auditin i puguin comprovar com segurament ens estan enganyant i això ens permeti acabar amb el contracte i fer fora Sorea d’Amposta. La pregunta què ens fem, per què si l’Ajuntament té aquests números, ens els nega?

Mala gestió a la residència

Denunciem el fet que els gericultors de la residència d’avis els hagin fet als 12 mesos de contracte quan podrien estar entre 18 i 24 mesos. Creiem que aquest personal hauria de ser indefinit ja que en tractar amb els nostres avis, el més important per ells és que siguin persones de referència. Si Som Amposta estès governant això no succeiria i els bons gericultors formarien part de forma indefinida de la plantilla, com la resta de personal de la residència o de l’hospital que treballessin bé.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament