• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP 2019-2023) opina Demanem a l’Ajuntament que integri els joves estrangers que migren sols dins el voluntariat de la nostra ciutat

Demanem a l’Ajuntament que integri els joves estrangers que migren sols dins el voluntariat de la nostra ciutat

publicat el 31/07/2020

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, es va presentar al 2019 un pla de suport, pensant en els menors que viuen en equipaments de la DGAIA i també, especialment, en els joves que fan 18 anys i poden quedar en situació de vulnerabilitat.

Els objectius d’aquest pla eren, d’una banda, oferir suport per millorar l’acollida i la inclusió al territori i, de l’altra, impulsar l’acompanyament en l’emancipació dels joves majors d’edat en situació de vulnerabilitat, amb el focus posat en la inserció laboral i fomentar la convivència entre els centres de menors i el seu entorn i el treball en xarxa amb la comunitat.

Aquests menors que han vingut a Catalunya han estat repartits per tot el territori. Les Terres de l’Ebre hem vist com aquests nois i noies s’han fet grans i molts d’ells i elles han complit la majoria d’edat. El perfil més comú de casos es tracta de nois, d’entre 16 i 17 anys i procedents del Marroc i l’Àfrica subsahariana.

Amposta acull Menors que Migren Sols i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), té la competència en atenció als menors baix la tutela de la Generalitat de Catalunya des de el setembre de 2018. Davant l’existència d’aquesta realitat que vivim a la nostra ciutat i amb la capacitat d’integració que tenim com ampostines i ampostins amb la gent que ve a viure a Amposta, hem de garantir que la seva convivència sigui el millor possible.

Existeix l’Àrea de suport al jove tutelat i ex-tutelat que ajuda als joves amb aspectes com l’habitatge, la inserció laboral, el seguiment socioeducatiu i psicològic, l’assessorament jurídic i el suport econòmic. Però encara hi ha molts adolescents amb 17 anys que no saben que passarà quan siguin majors d’edat, ja que pocs tenen un treball estable o han trobat un lloc per viure.

És amb la col·laboració d’associacions i entitats, però sobretot de les administracions que hem d’oferir programes de suport a la transició segons les necessitats i les demandes d’aquests joves, per a quan els menors fan la majoria d’edat i han d’abandonar les cases residencials.

Ajuntaments com Sant Jaume d’Enveja han iniciat un programa de col·laboració, on els joves estableixen un vincle amb la ciutat on viuen, un referent que els ajuda en temes com la millora de l’ idioma, l’educació o d’altres qüestions personals. La seva integració amb els voluntaris de "Protecció civil" del poble fa que es sentin útils i passin a formar part d’un projecte, on es relacionen amb la ciutadania, i aquests amb ells i elles. Amposta també ho pot fer, tenim aquest grup de voluntaris de Protecció civil, que ajuden a la ciutadania, ajuden en els actes festius i d’organització. Un programa on tothom surt guanyant.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament