No és possible enviar sol·licituds telemàtiques degut a un problema amb el servei e-Tram (més informació).

  • Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2020 DeltaChamber Music Festival respon al coronavirus amb una quarantena de concerts individuals i tres concerts a l’aire lliure

DeltaChamber Music Festival respon al coronavirus amb una quarantena de concerts individuals i tres concerts a l’aire lliure

Se celebrarà del 28 de juliol al 2 d’agost de 2020 a Amposta.

publicat el 23/06/2020

DeltaChamber Music Festival respon al coronavirus amb una quarantena de concerts individuals i tres concerts a l’aire lliure

Del 28 de juliol al 2 d’agost de 2020, DeltaChamber Music Festival celebrarà l’edició "Parèntesi" amb una programació que inclou 40 concerts individuals i tres concerts de música de cambra a l’aire lliure, sent una proposta de transició dissenyada per garantir les actuals recomanacions sanitàries.

En vista d’un 2020 ple de reptes, DeltaChamber Music Festival ha apostat per reinventar-se, adaptar-se i adequar-se a la situació amb l’objectiu de poder apropar, un any més, la cultura a la nostra societat. En aquest sentit, "Parèntesi" neix com una edició especial, trencadora, sensorial, adequada als temps que corren, molt diferent del format habitual d’aquesta cita, i que ajorna fins al 2021 la celebració del cinquè aniversari del festival.

Durant cinc dies, es podrà gaudir a Amposta d’una agenda de concerts de cambra innovadors i amb molta força emocional. D’una banda, hi haurà una quarantena de concerts individuals, un format i concepte que arriba en primícia a tot l’estat espanyol de la mà de DeltaChamber Music Festival. La idea es basa en un format de concert 1 a 1, de manera que només hi són presents un músic i un oient qui gaudirà de deu minuts de concert amb un instrument musical que no coneixerà fins al mateix moment del concert. Els concerts individuals tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol.

D’altra banda, per al cap de setmana del 31 de juliol al 2 d’agost, es realitzaran els concerts a la plaça, un format atípic i innovador que portarà la música de cambra a l’aire lliure. Des de la mínima expressió musical amb un artista a l’escenari fins a un màxim de trio, s’explorarà música de cambra rarament interpretada de grans compositors, com ara Toldrà, Satie o Ravel, entre d’altres, i que busca transportar els oients en un viatge emocional a través de la música. A causa de les restriccions sanitàries derivades de la COVID-19, l’aforament serà limitat. Per aquest motiu, es realitzaran tres passis del mateix concert (un cada dia) per facilitar que més persones hi accedeixin.

A banda dels concerts a l’aire lliure amb aforament limitat i del format 1 a 1 dels concerts individuals, una altra de les mesures que permetrà realitzar aquesta edició és la participació únicament d’artistes nacionals. Així, un total de set artistes donaran vida a "Parèntesi": Laura Ruiz Ferreres, clarinet; Pau Rodríguez Ruiz, clarinet; Laura Pou Cabello, flauta; Andrés Otín Montaner, oboè; Marina Vidal Valle, violoncel; Oleguer Beltran Pallarés, violí, i Ester Lecha Jover, piano.

Des d’avui, ja es pot consultar tota la informació de la nova edició al renovat lloc web del festival: www.deltachambermusicfestival.com, on molt aviat també s’activarà la venda d’entrades.

DeltaChamber Music Festival està coorganitzat per l’Ajuntament d’Amposta i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal del Montsià. D’altra banda, malgrat que enguany no s’ha pogut realitzar el Concurs d’Arquitectura Efímera, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre serà l’encarregat del disseny dels espais, a partir d’intervencions efímeres, tant per als concerts individuals com per als concerts a la plaça.

Fundat pels ampostins Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz, el 2016, DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el Festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre. Gràcies a la seva programació de concerts d’altíssima qualitat el festival ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori, convertint-se, a més, en un punt de trobada de músics de tot el món. A través de diferents branques i arts (pedagògiques, culinàries, visuals, del moviment, etc.) el festival aconsegueix crear un univers que arriba a tots els públics amb l’objectiu de construir una societat més sensibilitzada, compromesa i activa, arribant a les persones a través de la música.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament