• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Junts per Amposta (JxA – JUNTS) opina Defensem la màxima transparència en la gestió municipal

Defensem la màxima transparència en la gestió municipal

publicat el 26/06/2020

Este mes de juny es compleix un any des de que Junts per Amposta entrà a formar part del consistori. Durant este primer any hem fet una tasca que considerem molt satisfactòria en forma de gestió dels assumptes municipals i de presentació de mocions al ple, des la posició que ens van atorgar les urnes d’Amposta l’any passat. Tot este temps ens ha servit per aprendre i guanyar experiències en la gestió del consistori i ajudar tota la gent que ens ha demanat ajuda i a la vegada, servir tota la ciutadania d’Amposta.

Però, sembla que l’equip de govern es va molestar molt quan vam fer la roda de premsa de valoració del primer any del mandat, especialment quan vam demanar més llibertat i transparència. Quan l’alcalde li recriminem la falta de transparència, sempre treu els mateixos arguments: Que abans no retransmetien els plens i ara sí i que tenen un segell que acredita com elevada la transparència de la pàgina web municipal. I prou.

Si per l’alcalde la transparència es redueix a això, la seua visió de la transparència no és molt àmplia. Transparència no és només la pàgina web municipal i veure a Youtube els plens. Primer que tot, la falta de transparència que denunciem és amb els grups de la oposició. La informació que se’ns dóna als grups massa vegades se’ns dóna tard i malament. Es transparència que no puguem saber quants de diners es dediquen a plets judicials amb treballadors municipals, despesa que s’ha multiplicat durant el mandat? Donar-nos la informació unes hores abans del ple o les comissions informatives per a que no tinguem temps de estudiar-la? Que la ciutadania presenti una instància i no se li contesti mai? I davant totes estes afirmacions, l’únic resposta enllaunada de l’alcalde és el retrovisor i parlar dels 28 anys de CIU.

Aprofitem per recordar a l’equip de govern, que Junts per Amposta no és una formació successora de CIU. Junts per Catalunya no té companys que anteriorment haguessin governat Amposta, ja que Junts per Amposta no existia abans de l’any 2017.

L’alcalde té un espai setmanal a la ràdio municipal, Tu preguntes, l’alcalde respon, que sobre el paper és per respondre preguntes de la ciutadania referents a la gestió municipal. Però l’alcalde fa servir este espai per fer tertúlia política i parlar de la oposició, però la resta grups no tenen un espai per fer tertúlia i poder comentar també l’actualitat política cada setmana, per tant és un manera de coartar la llibertat d’expressió als mitjans públics i fer-ne un ús partidista.

I pel que fa a la llibertat, l’esborrany inicial de la modificació del ROM que es va presentar als grups polítics fa un any, incloïa entre altres mesures, la limitació de presentació de mocions a cada ple, i la limitació del temps de paraula en cada torn. Això que té que veure en assegurar el respecte i la bona educació al ple? Ens vam assabentar per la ràdio que havien estat acceptades les nostres al·legacions a la modificació del ROM, però quan es va fer la roda de premsa de valoració del primer any de mandat, encara no teníem cap notícia al respecte. Potser ha estat la nostra denúncia de falta de llibertat la que l’ha obligat a fer enrere lo seu projecte de ROM mordassa. Ha estat la nostra denúncia la que ha fet desistir l’alcalde de, amb l’excusa de les faltes de respecte, aprofitar per silenciar la oposició?

Així mateix, este mes hi hagut la presentació del pla de carrils bici municipal, que des de Junts per Amposta felicitem al govern municipal per la iniciativa. Esperem que es pugui implementar el més aviat possible, i també ens agradaria afegir algunes propostes des del nostre grup polític, per exemple, que la zona de velocitat limitada a 30 s’ampliés al costat dels centres educatius i de la zona esportiva, que totes estes zones estiguessin enllaçades entre sí amb carrils bici o zones pacificades i millorar carrils bici existents, com els dels carrers Oviedo i Terol. Així mateix, el pla de carrils bici ha d’anar acompanyat necessàriament per un nou pla de circulació que substitueixi l’actual pla, ineficient i desfasat.

DEFENSEM LA LAURA BORRÀS

Durant estes setmanes s’ha anat covant gràcies a la maquinària judicial de l’Estat i la indiferència dels altres partits catalans, la injustícia amb la Diputada del Congreso Laura Borràs, per treure-li la immunitat parlamentària. Un clar exemple de la judicialització de la política i l’eliminació d’una contrincant polític molt potent via el Tribunal Supremo. Tot el suport des d’Amposta!

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament