• Webs Municipals  

Dades positives

Article del mes de novembre de 2018

publicat el 26/11/2018

Malgrat formar part de la dinàmica generalitzada, és important remarcar les dades positives que ens arriben i ens encoratgen a continuar treballant per fer de la nostra ciutat un lloc de referència al país.

Les dades ens ajuden, malgrat no siguin tot el positives que voldríem, a veure quina és la dinàmica en la qual ha entrat Amposta amb relació a altres ciutats amb un volum de població similar. Així doncs, sembla ser que s’estant revertint les dades de pèrdua de població, i que poc a poc recuperem ciutadans, alguns joves que havien marxat, i en bona part és gràcies a les oportunitats, les activitats i la millora de l’atractiu que amb l’acció del Govern d’Esquerra d’Amposta estem oferint-los.


Més de 21.000 habitants

L’any 2015 a Amposta hi havia 20.952 persones, quan el 2013 vam aconseguir la dada record de 21.511 habitants. Durant els anys 2016 i 2017 aquestes dades van anar minvant, situant la població en 20.654 i 20.572 respectivament per a aquests anys. En aquests moments hem superat de nou la barrera dels 21.000 habitants, dada que, creuada amb les dades d’atur i afiliació a la seguretat social, ens donen ànims.

Atur a la baixa

Pel que fa a les dades d’atur, l’any 2015 Amposta tenia 1845 aturats, havent-se reduït aquesta xifra en gairebé 600 persones per al novembre de 2018 i situant-se en 1242 aturats. Aquesta dada encara no és el suficientment baixa i les contractacions continuen sent temporals, però també és a causa de la por que el teixit empresarial encara té des de l’impacte de la crisis. És per tant, molt necessari continuar treballant amb les empreses per oferir-los ajudes, com les ajudes a la contractació que possibiliten a les empreses rebre fins a 3150 euros per cada treballador contractat durant 9 mesos, o les ajudes als autònoms, que permet rebre fins a 2000 euros per l’alta fomentant l’autoocupació.

Aquestes dades estan també complementades per l’augment experimentat en l’afiliació a la seguretat social, que ha passat de 7250 persones al 2015 a 8476 a novembre de 2018, incrementant-se en 1226 noves afiliacions en tres anys.

Mesures de l’administració local que impacten sobre l’economia

Volen dir aquestes dades que tenim la feina feta? No, però ens encoratgen a continuar apostant pel teixit empresarial que ens ha donat valor durant els anys de la crisi, el que ha aguantat, la petita i mitjana empresa ampostina, el comerç,els autònoms que no han parat d’aixecar cada matí la persiana dels seus negocis i empreses, a qui hem de facilitar la seva expansió, també apostant per l’obertura de noves iniciatives vingudes de fora, com el cas d’Aviaco, amb una tímida creació de llocs de treball (10) però amb unes possibilitats de creixement i expansió que no podem deixar de tenir en compte.

Altres mesures importants han estat posar a la venda parcel·les de sol industrial públic a preus assequibles per fomentar la implantació d’empreses als polígons, la primera de les quals es formalitzarà amb l’empresa Probodelt, adquirint una parcel·la de 3500 metres per expandir la seva activitat. Serveixi aquest escrit per agrair la tasca que cada dia porten a terme les nostres empreses i que sovint no tenim prou en compte.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament