• Webs Municipals  

Per una cultura de l’aigua real

Article del mes de març de 2018

publicat el 25/03/2018

Volem inculcar una cultura de l’aigua que fomenti l’estalvi i el consum responsable i en canvi tenim una empresa, la que gestiona el servei de l’aigua a Amposta, Sorea, a qui li permeten que perdi 1.400 milions de litres d’aigua a l’any.

Com sabem que perd tanta aigua? La memòria tècnica del servei feta per Sorea certifica que tenen a Amposta un rendiment del 44%. Això vol dir que el 56% es perd. Així, dels pràcticament 2.500 milions de litres a l’any que s’extreuen dels pous d’Amposta, els habitants i les empreses només en consumeixen poc més d’1.100 milions de litres a l’any. Per tant, per una mala gestió de Sorea, se’n perden 1.400 litres a l’any.

Des de quan es perd aquesta aigua? Sorea fa 13 anys que té adjudicat el contracte de gestió de l’aigua i encara en queden 12 més per finalitzar-lo. Durant tot aquest temps es perd molt aigua, i també molts diners de la ciutat i dels ciutadans.

Què signifiquen aquestes dades? Gairebé es perd un 60% de l’aigua, una xifra que és escandalosa! També, que aquesta aigua que es perd no la paga l’empresa gestora, la paguen els abonats, és a dir tots els ciutadans, via tarifa. I que l’Agència de l’Aigua (ACA), no donarà cap subvenció a Amposta ja que requereix un rendiment mínim del 75%. Això significa desenes de milers d’euros a l’any.

Què hem de fer? El nostre grup municipal considera que cal remunicipalitzar el servei i deixar de llençar tant els 1.400 milions de litres anuals com els milions d’euros dels ampostins i ampostines.

No permetrem el mobbing laboral

Gràcies a la nostra denúncia, s’ha obert una investigació sobre el tracte que reben l’equip de neteja de l’hospital. Són desenes de treballadores i extreballadores les que ja han aportat els seus casos, algunes d’elles amb proves de vídeo i àudio. Són intolerables els insults que aquesta persona feia a les seves treballadores davant d’altres persones. També que amb els sous que es paguin, s’obligui a treballadors en vacances a anar a treballar en 15 minuts sota l’amenaça de l’acomiadament. Som Amposta diu no al mobbing. I l’Ajuntament ha de traslladar el missatge que aquestes persones que tenen comportaments abusius cap als seus subordinats acabaran al carrer. Si és intolerable a l’empresa privada, encara ho és més a l’empresa pública.

No volem favoritismes

L’Ajuntament va traure una oferta de feina en què un requisit indispensable era disposar dels graus d’ADE o Relacions Laborals. El SOC només va poder enviar els currículum de tres persones, però l’Ajuntament no les va voler. Al final, acaben contractant a la cosina de l’alcalde, que no tenia aquesta formació. Denunciem que moltes persones es van quedar fora pels requisits que es demanaven i en canvi es col·loca a dit una persona que no tenia aquesta titulació. Això ho denunciàvem amb l’anterior govern i continuem fent-ho amb l’actual. No ens podran acusar ni de falsos ni de covards.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament