• Webs Municipals  

Inici Serveis i tràmits Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a l’Empresariat davant del Covid-19 COVID-19: Sol·licitud de moratòria de les quotes de la Seguretat Social per empreses

COVID-19: Sol·licitud de moratòria de les quotes de la Seguretat Social per empreses


Aquest tràmit és de caràcter estatal, pel que tota la relació serà entre les empreses i la Seguretat socialTota la informació continguda en aquesta pàgina és merament informativa i té la finalitat de facilitar la relació entre les parts.

En que consisteix la moratòria de les quotes de la Seguretat Social de les empreses?

La Tresoreria General de la Seguretat Social podrà atorgar moratòries del pagament de les quotes de maig, juny i juliol de 2020, les quals podran ser ajornades fins a un termini màxim de 6 mesos, sense interessos, a aquells autònoms/es que ho sol·licitin.

Quins requisits he de complir per ser beneficiari d’aquesta moratòria?

Els requisits i condicionants pels quals les empreses podran sol·licitar una moratòria del pagament de les quotes de la seguretat social dels mesos de maig a juliol de 2020, encara no estan publicades.

On he de presentar la meva sol·licitud de moratòria?

La sol·licitud s’haurà de presentar telemàticament en el web de la Seguretat Social.

Encara que no s’han definit els requisits que deuran complir les persones autònomes per acollir-se a aquesta moratòria, existeix aquest tràmit (està tancat temporalment):

De quin termini disposa l’empresa per presentar la sol·licitud de moratòria?

Les empreses podran presentar la seva sol·licitud, els 10 primers dies naturals a la meritació de la quota mensual.

Presentada la sol·licitud de moratòria, de quin termini disposa la Tresoreria de la Seguretat Social?

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha de resoldre la sol·licitud en el termini de tres mesos, però pot no emetre cap tipus de resolució sobre la sol·licitud.

Quan he de pagar les quotes en les que m’han concebut una moratòria?

Està previst que les empreses a les quals se’ls hi ha concedit la moratòria de les quotes de la Seguretat Social, hauran d’ingressar-les en els mesos de novembre i desembre de 2020 i, gener de 2021.

Al pagament d’aquestes quotes se li haurà de sumar el pagament de les quotes de novembre i desembre de 2020 i, gener de 2021.

No li han concebut la moratòria a l’empresa de les quotes del règim d’autònom, que pot fer?

L’ajornament és una alternativa a la denegació d’una moratòria de les quotes de maig i juny de 2020, ja que l’abril de 2020 únicament podrà ser ajornat.

Aquestes mesures (moratòria i ajornament) són incompatibles entre si. És a dir no es pot sol·licitar la moratòria i l’ajornament d’una mateixa quota, però sí que es pot sol·licitar un ajornament si es denega la moratòria.

Sol·licitud

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament