• Webs Municipals  

Inici Serveis i tràmits Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a l’Empresariat davant del Covid-19 COVID-19: Sol·licitud de moratòria de les quotes de la Seguretat Social per autònoms/es

COVID-19: Sol·licitud de moratòria de les quotes de la Seguretat Social per autònoms/es


Aquest tràmit és de caràcter estatal, pel que tota la relació serà entre els/les treballadors/es autònoms/es i la Seguretat Social. Tota la informació continguda en aquesta pàgina és merament informativa i té la finalitat de facilitar la relació entre les parts.

En que consisteix la moratòria de les quotes de la Seguretat Social dels autònoms/es?

La Tresoreria General de la Seguretat Social podrà atorgar moratòries del pagament de les quotes de maig, juny i juliol de 2020, les quals podran ser ajornades fins a un termini màxim de 6 mesos, sense interessos, a aquells autònoms/es que ho sol·licitin.

Quins requisits he de complir per ser beneficiari d’aquesta moratòria?

Els requisits i condicionants pels quals les persones físiques en règim d’autònom podran sol·licitar una moratòria del pagament de les quotes de la seguretat social dels mesos de maig a juliol de 2020, encara no estan publicades.

On he de presentar la meva sol·licitud de moratòria?

La sol·licitud s’haurà de presentar telemàticament en el web de la Seguretat Social.

Encara que no s’han definit els requisits que deuran complir les persones autònomes per acollir-se a aquesta moratòria, existeix aquest tràmit al següent enllaç (està tancat temporalment):

De quin termini disposo per presentar la sol·licitud de moratòria?

Els treballadors autònoms podran presentar la seva sol·licitud, els 10 primers dies naturals a la meritació de la quota mensual.

Presentada la sol·licitud de moratòria, de quin termini disposa la Tresoreria de la Seguretat Social?

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha de resoldre la sol·licitud en el termini de tres mesos, però pot no emetre cap tipus de resolució sobre la sol·licitud.

Quan he de pagar les quotes en les que m’han concebut una moratòria?

Està previst que les persones autònomes a les quals se’ls hi ha concedit la moratòria de les quotes de la Seguretat Social, hauran d’ingressar-les en els mesos de novembre i desembre de 2020 i, gener de 2021.

Al pagament d’aquestes quotes se li haurà de sumar el pagament de les quotes de novembre i desembre de 2020 i, gener de 2021.

No m’han concebut la moratòria de les quotes del règim d’autònom, que puc fer?

L’ajornament és una alternativa a la denegació d’una moratòria de les quotes de maig i juny de 2020, ja que l’abril de 2020 únicament podrà ser ajornat.

Aquestes mesures (moratòria i ajornament) són incompatibles entre si. És a dir no podem sol·licitar moratòria i ajornament d’una mateixa quota, però sí que podem sol·licitar un ajornament si es denega la moratòria.

Amb el cas d’aquells autònoms que hagin sol·licitat la prestació extraordinària per cessament de l’activitat i per tant no han de cotitzar a la Seguretat Social durant el període de dita prestació, si se’ls cobra la quota per no haver estat resolt encara el cessament, aquesta serà retornada per la Tresoreria General de la Seguretat Social. Per tant, no s’ha de sol·licitar ni moratòria ni ajornament de quotes.

Sol·licitud
Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament