• Webs Municipals  

Inici Serveis i tràmits Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a l’Empresariat davant del Covid-19 COVID-19: Sol·licitud de fraccionament de les quotes de la Seguretat Social per autònoms/es

COVID-19: Sol·licitud de fraccionament de les quotes de la Seguretat Social per autònoms/es


Aquest tràmit és de caràcter estatal, pel que tota la relació serà entre els/les treballadors/es autònoms/es i la Seguretat Social. Tota la informació continguda en aquesta pàgina és merament informativa i té la finalitat de facilitar la relació entre les parts.

En que consisteix el fraccionament de les quotes de la Seguretat Social dels autònoms/es?

La Tresoreria General de la Seguretat Social podrà atorgar el fraccionament del pagament de les quotes d’abril, maig i juny de 2020, les quals podran ser fraccionades fins a un termini màxim de 5 anys, amb un interès del 0,5%.

Quins requisits he de complir per sol·licitar el fraccionament per causa del COVID-19?

El treballador autònom que pretengui sol·licitar el fraccionament d’alguna o de totes les quotes anteriorment referides, haurà de complir els següents requisits:

  1. Trobar-se al corrent de les obligacions de la Seguretat Social.
  2. No es podran fraccionar deutes de períodes anteriors al mes de març de 2020.

De quin termini disposo per tramitar la sol·licitud de fraccionament de les quotes de la Seguretat Social i com he de tramitar-les?

Els treballadors autònoms podran presentar la seva sol·licitud, els 10 primers dies naturals a la meritació de la quota mensual.

La sol·licitud s’ha de presentar telemàticament a la Seu Electrònica de la Seguretat Social .

No m’han concebut la moratòria de les quotes del règim d’autònom, puc sol·licitar el seu fraccionament?

El fraccionamentés una alternativa a la denegació d’una moratòria de les quotes de maig i juny de 2020, ja que l’abril de 2020 únicament podrà ser ajornat.

Aquestes mesures (moratòria i fraccionament) són incompatibles entre si. És a dir no podem sol·licitar moratòria i fraccionament d’una mateixa quota.

Amb el cas d’aquells autònoms que hagin sol·licitat la prestació extraordinàriaper cessament de l’activitat i per tant, no han de cotitzar a la Seguretat Social durant el període de dita prestació, si se’ls cobra la quota per no haver estat resolt encara el cessament, aquesta serà retornada per la Tresoreria General de la Seguretat Social. Per tant, no s’ha de sol·licitar ni moratòria ni fraccionament de quotes.

Sol·licitud

Instruccions per sol·licitar aquest tràmit:

  1. Anar al tràmit de la Seu Electrònica de la Seguretat Social.
  2. Seguir les instruccions per tal d’enviar el tràmit.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament