• Webs Municipals  

Inici Serveis i tràmits Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a l’Empresariat davant del Covid-19 COVID-19: Sol·licitud per l’ajut al manteniment dels treballadors de les microempreses i dels treballadors autònoms

COVID-19: Sol·licitud per l’ajut al manteniment dels treballadors de les microempreses i dels treballadors autònoms


Aquest tràmit és de caràcter autonòmic, pel que tota la relació serà entre les microempreses o persones treballadores autònomes i la Generalitat de Catalunya.

Qui pot accedir a aquest ajut?

Podran accedir les microempreses i treballadors autònoms amb residència a Catalunya, que tinguin contractats un màxim de 10 treballadors i que hagin vist suspesa la seva activitat per les mesures adoptades en la crisi del COVID-19.

Quin és l’objecte i l’import de l’ajut?

L’ajut va destinat a cobrir el 50% del salari d’un màxim de tres treballadors contractats per una microempresa o treballador autònom.

A l’espera de la convocatòria extraordinària que s’ha de publicar, es desconeixen els criteris de quantificació de l’ajut i els imports mínims i màxims que s’atorgaran.

Quant de temps puc beneficiar-me d’aquest ajut?

Les microempreses i els treballadors autònoms que sol·licitin aquest ajut per mantenir els seus treballadors, es beneficiaran d’aquesta subvenció per període de 6 mesos.

Quins condicions s’imposen si em concedeixen l’ajut?

El treballador autònom o la microempresa que rebi l’ajut per subvencionar el 50% del salari d’un màxim de tres treballadors, haurà de mantenir el 100% de la plantilla per un període mínim de 12 mesos, a comptar des de que es reinici la seva activitat.

Si em concedeixen l’ajut, quan em serà abonat?

A l’espera de la publicació de la convocatòria extraordinària, es preveu que s’avanci el 90% de l’import de la subvenció en el moment del seu atorgament, sense necessitat aval o garantia.

El 10% de l’import restant s’abonarà un cop es justifiqui el destí de l’ajut.

Seran compatibles aquests ajuts amb d’altres ajuts d’altres Administracions?

Aquests ajuts seran compatibles amb qualsevol altre ajut concedit amb la mateixa finalitat provinent d’altres Administracions Públiques.

Com i on he de sol·licitar aquest ajut?

Aquest ajut s’haurà de sol·licitar de forma telemàtica en el web de la Generalitat de Catalunya.

A l’espera de la convocatòria extraordinària, no es troben encara habilitats els tràmits.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament