• Webs Municipals  

Inici La Ciutat Salut Tota la informació del COVID-19 a Amposta COVID-19: Mesures d’estalvi i per evitar talls de subministraments

COVID-19: Mesures d’estalvi i per evitar talls de subministraments

Informació sobre els bons socials de al llu, l’aigua i telefònic.

publicat el 08/04/2020

COVID-19: Mesures d’estalvi i per evitar talls de subministraments

Per a famílies

Bo social de la llum

És un descompte aplicat a col·lectius considerats vulnerables, d’un 25% o un 40% en la factura de la llum. Per motiu del Covid-19 es realitza una pròrroga del mateix, no caducant aquells bons que finalitzaven dintre del període de confinament.

Per a poder-lo sol·licitar, cal:

  • Ser titular del subministrament elèctric contractat a la residencia habitual.
  • Tenir contractat el Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC).
  • Ser considerat consumidor vulnerable o vulnerable sever (unitat familiar amb escassos recursos econòmics, família nombrosa o pensionista). Hi ha situacions que es consideren especials i que poden fer augmentar el percentatge del descompte (família monoparental, víctima de terrorisme o de violència masclista, un membre de la unitat familiar amb discapacitat o dependència).
  • No superar el consum màxim de 345 kWh mensual i 4140 kWh anual.

Per a més informació:https://www.companias-de-luz.com/el-bono-social/

Bo social i cànon de l’aigua

  • Bonificacions en la tarifa de subministrament: per a famílies nombroses.
  • Ampliació de trams del cànon del l’aigua: per a famílies amb 4 membres o més.
  • Tarifa social del cànon de l’aigua: en motiu del Coivd-19 l’ACA aplicarà un descompte del 50% a tots els seus abonats. Els titulars que siguin considerats vulnerables (informe de serveis socials) tindran un descompte del 100% del cànon de l’aigua

Per a més informació:https://www.serviciosluz.com/el-bono-social-del-agua-2020/

Bo social telefònic

Tarifa especial per a jubilats i pensionistes, en funció de l’empresa que presta el servei.

Per a més informació:https://www.zona-internet.com/bono-social-telefonico/

Informe de vulnerabilitat

Amb l’informe de vulnerabilitat per risc d’exclusió residencial es pretén garantir el dret d’accés al subministraments d’aigua, llum i gas en els casos d’impagament per manca de recursos econòmics de les famílies afectades, i també a les unitats familiars en què hi visqui alguna persona afectada per dependència energètica, com és el casde persones que necessiten màquines assistides per sobreviure.

Una vegada l’empresa subministradora hagi rebut l’informe de serveis socials, ha de suspendre la interrupció del subministrament, mentre duri la situació de risc d’exclusió residencial del consumidor. Transcorregut el període d’un any des de l’emissió de l’informe, l’empresa subministradora pot demanar als serveis socials que acreditin que la situació de risc persisteix.

Per a autònoms, treballadros per compte propi i pimes

(segons RDL 11/02020, de 31 de març)

Bo social per a autònoms (article 28): Llars d’autònoms que hagin cessat la seva activitat o hagin vist reduïda la seva facturació en un 75% com a conseqüència del COVID-19.

Aplaçament de pagaments per a autònoms, treballadors per compre propi I PIMES (article 44): Per a punts de subministrament en què s’exerceixi activitat professional o comercial d’autònoms i petites i mitjanes empreses. Es tracta d’un aplaçament de pagament dels consums realitzats durant el període d’alarma. Un cop finalitzat aquest període, l’import total acumulat es fraccionarà en les factures dels següents 6 mesos.

Flexibilització dels contractes de subministrament d’electricitat/gas per a autònoms i empreses (articles 42 i 43): Inclou la possibilitat de suspendre temporalment el subministrament o reduir la potència/caudal (gas) al punt de subministrament on es realitza l’activitat comercial.


Tota la informació i la manera de poder fer les sol·licituds es troba detallada a les webs de les diferents empreses subministradores.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament