• Webs Municipals  

Inici La Ciutat Salut Tota la informació del COVID-19 a Amposta COVID 19: FASE 3: Restaurants, bars i cafeteries

COVID 19: FASE 3: Restaurants, bars i cafeteries

Indicacions per a bars, cafeteries i restaurants a partir del 8 de juny, amb l’entrada de la Fase 3, segons l’Ordre Ministerial de Sanitat SND/458/2020, de 30 de maig, modificada per l’Ordre Ministerial SND/507/2020, de 6 de juny

publicat el 08/06/2020

COVID 19: FASE 3: Restaurants, bars i cafeteries

A) CONDICIONS I RESTRICCIONS A L’INTERIOR DELS RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES.

1.- Quines són les condicions per obrir els menjadors dels restaurants i l’interior de bars i cafeteries per prestar els seus serveis?

Les condicions d’obertura de l’interior dels establiments de restauració i hostaleria en fase 3 són:

  • Els CLIENTS DEURAN D’ESTAR ASSEGUTS A LES TAULES o agrupacions de taules, preferentment amb reserva prèvia.
  • DISTÀNCIA DE DOS METRES entre taules o agrupacions de taules.
  • CONSUM A LA BARRA sempre que es respectin les distàncies de dos metres entre clients o grups de clients.
  • AFORAMENT DEL 50% del total d’aforament de l’establiment dels establiments o locals.

2.- I els establiments amb patis interiors poden obrir-los?

Sí, però sempre que es respecti l’aforament màxim d’un 50% del total de l’establiment. És a dir, el pati es computa com una part de l’establiment que computa en aquest 50% d’aforament.

3.- Poden obrir bars d’oci nocturn i discoteques? I les terrasses d’aquests establiments podran reobrir-se?

Sí, podran obrir els bars d’oci nocturn i les discoteques sempre que no superin 1/3 de l’aforament total, adoptant les mesures de seguretat i higiene que s’exposen en aquest document.

Pel que fa les terrasses, es preveu la seva reobertura amb les condicions establertes per a restaurants, bars i cafeteries.


4.- Es pot fer ús de la pista o espai de ball dels bars d’oci nocturn i discoteques?

No, les pistes o espais de ball es podran utilitzar per instal·lar-hi taules.


B) CONDICIONS BÀSIQUES SEGURETAT I HIGIENE ALS RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES.

Quines condicions i mesures bàsiques d’higiene i seguretat s’han d’adoptar a l’interior dels establiments o locals?

Les mesures bàsiques que s’han d’adoptar en matèria de seguretat i higiene són:

  • Neteja i desinfecció de les zones comuns amb especial atenció a les superfícies de més contacte comú.
  • Utilitzar desinfectant amb dissolucions de lleixiu (1:50) recent preparada o desinfectants amb activitat virucida.
  • Després de cada neteja, els materials utilitzats i els equips de protecció s’hauran de llençar de forma segura.
  • Neteja de les zones privades del titular de l’activitat i els seus treballadors.
  • Neteja i desinfecció de la roba de treball o uniformes.
  • Ventilació periòdica de les instal·lacions, almenys un cop al dia.
  • L’ús dels banys està permès per als clients. Amb el cas d’un espai inferior a quatre metres quadrats només es permet l’accés als clients d’un en un. Si els banys disposen de més espais o més d’una cabina, l’ocupació màxima serà d’un 50% del total (mantenint sempre la distància de 2 metres de seguretat).
  • Foment del pagament amb targeta o altres mitjans en els que s’eviti el contacte amb bitllets i monedes.
  • Disposar de paperera, amb tapa d’obertura amb el peu, per dipositar mocadors i altres materials rebutjables.


C) CONDICIONS ESPECÍFIQUES DE SEGURETAT I HIGIENE ALS RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES.

Quines són les condicions específiques en matèria de seguretat i higiene que s’han d’adoptar?

Les condicions de seguretat i higiene que s’han de garantir dintre de l’establiment són:

  • 1 NETEJA OBLIGATÒRIA al dia dels equipaments en general, i en especial de taules, cadires i la resta de superfícies en contacte entre clients.
  • 1 NETEJA EN CADA TORN DE CLIENTS dels equipaments en general, i en especial de taules, cadires i la resta de superfícies que estiguin en contacte constant entre clients. Finalitzat el servei al client o als clients, les taules i les cadires s’han de desinfectar per al proper client o clients.
  • Estovalles ("mantels") d’un SOL ÚS, siguin de paper o d’altres materials rebutjables. ** Si no fos possible, NO ES PODEN UTILITZAR LES MATEIXES ESTOVALLES ENTRE CLIENTS, tenint que ser retirades i netejades a la rentadora amb aigua d’una temperatura d’entre 60º a 90º.
  • Disposar de GELS HIDROALCOHÒLICS PER ALS CLIENTS O DESINFECTATS AMB ACTIVITAT VIRUCIDA autoritzats pel Ministeri de Sanitat (s’han de situar a l’entrada de l’establiment i sortida dels banys).
  • EVITAR les cartes de menjar, begudes o dels serveis que es presten pels clients (per evitar el contacte massiu i comú dels clients).
  • La vaixella, cristalleria, coberteria i les estovalles deuen d’estar en llocs tancats, a poder ser, lluny de les zones de pas de clients i treballadors.
  • NO es podrà facilitar al clients, els TOVALLONERS ("SERVILLETEROS"), ELS PORTA-ESCURADENTS, VINAGRERES, SETRILLS D’OLI I D’ALTRES UTENSILIS que poden ser manipulables pel comú dels clients. S’han de facilitar aquests utensilis, a petició dels clients, amb formats monodosis que siguin fàcilment rebutjables.
  • Delimitar un CIRCUIT DE TRÀNSIT DE PERSONES DINTRE DE L’ESTABLIMENT per evitar aglomeracions i concentracions massives de persones (clients i treballadors).
    Els treballadors hauran de DISPOSAR D’EQUIPS DE PROTECCIÓ i material d’higiene per evitar el risc de contagi.

D) CONDICIONS D’AFORAMENT DE LES TERRASSES DELS RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES.

Quines són les condicions d’aforament de terrasses a l’aire lliure dels establiments i locals de restauració i hostaleria?

Les terrasses a l’aire lliure tindran un aforament limitat al 75% del total de taules permeses.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament