• Webs Municipals  

Inici La Ciutat Salut Tota la informació del COVID-19 a Amposta COVID-19: FASE 2: Restaurants, bars i cafeteries

COVID-19: FASE 2: Restaurants, bars i cafeteries

Indicacions per a restaurants, bars i cafeteries a partir del 25 de maig, amb l’entrada de la Fase 2, segons l’Ordre Ministerial de Sanitat SND/414/2020, de 16 de maig, modificada per l’Ordre Ministerial SND/440/2020, de 23 de maig

publicat el 25/05/2020

COVID-19: FASE 2: Restaurants, bars i cafeteries

A) CONDICIONS DE GENERALS DE SEGURETAT I D’HIGIENE

1.- Quines mesures bàsiques de seguretat i higiene s’han de tenir en compte a l’establiment?

Les mesures bàsiques que s’han d’adoptar en matèria de seguretat i higiene, tant de treballadors com de clients, són les mateixes que es van adoptar en la fase 1.

2.- Poden obrir bars d’oci nocturn i discoteques?

No, en la fase 2 no està permesa l’obertura d’aquests establiments.

B) CONDICIONS DE REOBERTURA DE L’INTERIOR DELS RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES

1.- Poden reobrir al públic els menjadors dels restaurants i l’interior de bars i cafeteries per prestar els seus serveis?

SÍ, podran tornar a obrir l’activitat a l’interior els menjadors dels restaurants, i els bars i cafeteries, a partir del proper dia 25 de maig de 2020, sempre amb les restriccions que exposem més avall.

2.- Hi ha restriccions respecte l’aforament de públic o clients a l’interior de l’establiment?

Sí, els establiments d’hostaleria i restauració podran reobrir amb un AFORAMENT MÀXIM D’UN 40% del total de l’aforament.

3.- I els establiments amb patis interiors poden obrir-los?

Sí, però sempre que es respecti l’aforament màxim d’un 40% del total de l’establiment. És a dir, el pati es computa com una part de l’establiment que computa en aquest 40% d’aforament.

4.- Quines són les condicions té que haver dintre de l’establiment?

  • Les condicions previstes que s’han de garantir, respectant les ja establertes, són les següents:
  • Els clients NOMÉS PODRAN ESTAR ASSEGUTS A LES TAULES o amb agrupacions de taules.
  • Es recomanable delimitar un SISTEMA DE RESERVES tant en els restaurants, com en bars i
    cafeteries.
  • NO es podrà fer ÚS DE LA BARRA per part dels clients.
  • Es podran oferir aliments frescos o elaborats a disposició dels clients (en casos de tapes, "pintxos" i demés) sempre que existeixi una PANTALLA DE PROTECCIÓ, AMB PLAT INDIVIDUAL PRESERVAT DEL CONTACTE AMB EL MEDI AMBIENT (cobertura de paper protector o d’altres mètodes de protecció).
  • DISTÀNCIA FÍSICA DE 2 METRES entre taules o en agrupacions de taules.

5.- Quines són les condicions en matèria de seguretat i higiene?

Les condicions de seguretat i higiene que s’han de garantir dintre de l’establiment, respectant les ja establertes en la fase 1, són:

  • 1 NETEJA OBLIGATÒRIA al dia dels equipaments en general, i en especial de taules, cadires i la resta de superfícies en contacte entre clients.
  • 1 NETEJA EN CADA TORN DE CLIENTS dels equipaments en general, i en especial de taules, cadires i la resta de superfícies que estiguin en contacte constant entre clients. Finalitzat el servei al client o als clients, les taules i les cadires s’han de desinfectar per al proper client o clients.
  • Estovalles ("mantels") d’un SOL ÚS, siguin de paper o d’altres materials rebutjables. ** Si no fos possible, NO ES PODEN UTILITZAR LES MATEIXES ESTOVALLES ENTRE CLIENTS, tenint que ser retirades i netejades a la rentadora amb aigua d’una temperatura d’entre 60º a 90º.
  • Disposar de GELS HIDROALCOHÒLICS PER ALS CLIENTS O DESINFECTATS AMB ACTIVITAT VIRUCIDA autoritzats pel Ministeri de Sanitat (s’han de situar a l’entrada de l’establiment i sortida dels banys).
  • EVITAR les cartes de menjar, begudes o dels serveis que es presten pels clients (per evitar el contacte massiu i comú dels clients).
  • La vaixella, cristalleria, coberteria i les estovalles deuen d’estar en llocs tancats, a poder ser, lluny de les zones de pas de clients i treballadors.
  • NO es podrà facilitar al clients, els TOVALLONERS ("SERVILLETEROS"), ELS PORTAESCURADENTS, VINAGRERES, SETRILLS D’OLI I D’ALTRES UTENSILIS que poden ser manipulables pel comú dels clients. S’han de facilitar aquests utensilis, a petició dels clients, amb formats monodosis que siguin fàcilment rebutjables.
  • Delimitar un CIRCUIT DE TRÀNSIT DE PERSONES DINTRE DE L’ESTABLIMENT per evitar aglomeracions i concentracions massives de persones (clients i treballadors).
  • L’ocupació màxima dels lavabos és 1 PERSONA cada cop, respectant les mesures de seguretat i higiene establertes en la fase 1.
  • Els treballadors han de respectar la distància de seguretat amb els clients i DISPOSAR D’EQUIPS DE PROTECCIÓ i material d’higiene per evitar el risc de contagi.

C) CONDICIONS PER LA REOBERTURA DE LES TERRASSES DELS RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES

Les condicions d’obertura de terrasses i, les condicions de seguretat i higiene són les mateixes que en la FASE 1.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament