• Webs Municipals  

El compromís del PSC de forma clara amb el feminisme

publicat el 17/02/2020

Som socialistes i feministes de manera indestriable perquè socialis­me i feminisme són dues cares de la mateixa moneda.

LES I ELS SOCIALISTES D’AM­POSTA tenim un compromís clar de que el feminisme es converteixi en un eix transversal que ha de creuar les propostes programàtiques del partit. Per això tenim al davant reptes que hem d’afrontar amb urgència i amb decisió. Reptes per als quals no valen excuses i que necessiten polítiques valentes.

EL FEMINISME ha viscut en els darrers anys un nou impuls a escala mundial, però molt especialment a casa nostra i en la lluita contra la violència de gènere tenim com a meta la seva eradicació. No hi renunciarem sota cap pretext. Tot el contrari, posarem tots els recursos disponibles per aconseguir-ho i cercarem els compromisos polítics, institucionals i socials necessaris. Volem garantir el dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Es per això que en el ple de l’Ajunta­ment d’Amposta del mes de febrer vam presentar una moció per REBUTJAR LA SUPRESSIÓ DE JUTJATS DE VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA (VIDO) proposat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el qual volia eliminar 9 jutjats de l’àrea de Barcelona. I els següents quins serien? Tarragona, Lleida o Girona ?

Son assassinades desenes de dones cada any al nostre país i davant d’una situació com l’actual, els jutjats de Vio­lència de Gènere no poden desaparèixer de la proximitat de les dones que més ho necessiten. La redistribució del sistema de justícia no pot anar en detriment de l’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista sinó que han d’apos­tar perquè siguin els òrgans judicials especialitzats en violència de gènere aquells que es desplacin pel territori.

DAVANT LA PRESSIÓ DELS GRUPS DEL PSC presentant aquesta moció per rebutjar aquest fet en tots els ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, etc.. que tenim repre­sentació, la Consellera de Justícia de la Generalitat en el Ple del Parlament del passat dia 12 de febrer, va anunciar aturar aquesta petició i no traslladar-ho al Ministeri de Justícia de l’Estat.

Ens alegrem d’aquesta decisió lògica i raonable i davant aquest fet i com que el ple de febrer es va fer després d’aquest esdeveniment, el grup dels socialistes d’Amposta vam retirar la moció de l’ordre del dia.

TOT I AIXÍ DEMANEM A LA GENERALITAT que prioritzi la lluita contra la violència masclista i que impul­si l’aprovació d’un Pacte Català contra la Violència Masclista. Com també que incrementi els recursos i mitjans per facilitar l’accés de les víctimes de la violència masclista a l’empara judicial.

EL PSC DEFENSA UN SERVEI FERROVIARI DIGNE A LES TERRES DE L’EBRE

Per aquest motiu s’ha presentat una moció conjunta per tenir clara la situ­ació que existeix a les Terres de l’Ebre. La variant de Vandellós ha estat una obra àmpliament reclamada i la seva entrada en funcionament ha suposat una millora de la infraestructura i dels serveis ferroviaris a Catalunya.

LES TERRES DE L’EBRE conti­nuaran disposant de connexió per alta velocitat amb Barcelona, donant servei a aquelles persones que s’hi traslladen per motius de feina, estudis o altres. I, a més, ho faran a preu públic i amb possibilitat d’abonaments gracies a la declaració de servei públic per part del Ministeri de Foment i a la disposició de Renfe per posar en marxa aquest nou servei.

El grup del PSC també exigeix la bonificació per als Talgo Aldea-Bar­celona en parada a Tarragona ciutat, el qual dona un servei de 6 viatges per sentit. Aquesta bonificació suposaria un avantatge per als usuaris.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament