• Webs Municipals  

Comencem un nou camí

publicat el 16/09/2020

Arranquem un nou curs ple d’incerteses. La pandèmia del COVID-19 ha fet miques la nostra estabilitat i la nostra quotidianitat i amenaça amb generar greus conseqüències econòmiques, apart de les conseqüències socials que fa mesos que porta produint. A Amposta, tenim molts de reptes politics en aquest curs que encetem: La gestió de els terribles conseqüències de la pandèmica, tant sanitàries, com econòmiques, la gestió del curs escolar i la salut dels alumnes, el suport a empresaris i autònoms que han perdut bona part dels seus ingressos, així com també moltes famílies, que requeriran rebre suport ràpid i eficaç des de l’Ajuntament del nostre municipi.

La crisi sanitària i econòmica, però, tampoc ens farà desviar l’atenció de les altres problemàtiques que afecten Amposta, com el mal estat de la via pública i camins del terme municipal, les escenes insalubres a les illes de contenidors, la poca transparència de la gestió municipal o la falta de digitalització de l’ajuntament. Des de Junts per Amposta seguirem observant i estudiant totes estes situacions i seguirem presentant a cada ple mocions per solucionar-les o per millorar altres aspectes que serveixin per transformar Amposta i fer-la una ciutat del segle XXI.

Per altra banda, el projecte de Junts ja ha començat a caminar definitivament, amb la creació del partit, fins ara Junts era una marca electoral, i la creació de la nova assemblea local a Amposta, amb la unió de diferents persones, algunes que fins ara no havien participat a la política local amb d’altres que venen de la militància de diferents partits i sensibilitats polítiques, però que volen convergir en el nou partit creat pel MHP Carles Puigdemont, i que té per objectiu la creació l’Estat Català mitjançant l’enfrontament democràtic amb Espanya i defensar la dignitat de les seues institucions, de la ciutadania catalana i la llengua catalana contra els atacs de l’Estat Espanyol.

Dedicarem la legislatura a explicar el projecte de Junts per transformar Amposta, seguint els objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’ONU i amb les màximes de respecte al nostre territori i la defensa dels seus recursos naturals. Hem de gestionar l’administració des de nous criteris socials i mediambientals, perquè els reptes ecològics de la nostra societat són majúsculs. Hem de definir un nou model de gestió i conservació del nostre territori, que aquest estiu, que ara estem acabant, s’ha trobat amb unasituació insòlita, la visita de milers de persones, que amb el tancament del turisme, s’han abocat al turisme interior, amb la pressió que ha suposat pel nostre territori. Hem de trobar un nou model per gestionar-ho en el futur, perquè aquesta situació ha vingut per quedar-se, i es seguirà repetint a partir d’ara, estiu rera estiu. I també hem de crear un nou model d’Administració per relacionar-se millor amb la ciutadania.

Tot això no ho farem sols. El projecte de Junts per Amposta s’obrirà a totes les sensibilitats de la societat ampostina, per fer-lo amb la màxima pluralitat possible i així representar el màxim possible de la ciutadania i fer-los partíceps del projecte de transformació d’Amposta, del nostre espai polític.

Consell Local de la República de Catalunya

Des de JuntsxAmposta donem suport i ens involucrem de totes totes a la creació del Consell Local de la República de Catalunya. Un espai nou per impulsar estratègies per a la plena instauració de la República Catalana. Des d’Amposta col·laborarem amb totes les accions institucionals i de la societat civil que tinguin com a objectiu d’aconseguir la llibertat.

Tot això sense deixar de banda el respecte i la voluntat de diàleg, i sobretot amb unitat d’acció estratègica en el nostre àmbit territorial.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament