• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP 2019-2023) opina La ciutadania d’Amposta necessita unitat política en aquests moments i en el futur, és clarament imprescindible

La ciutadania d’Amposta necessita unitat política en aquests moments i en el futur, és clarament imprescindible

publicat el 28/04/2020

La pandèmia del coronavirus posa la ciutat d’Amposta davant la urgència de com hem d’afrontar un repte global de primera magnitud. La manera de respondre els polítics diu molt de nosaltres mateixos.

El coronavirus ens ha posat davant del mirall, no només d’una crisi sanitària, sinó una crisi social i universal. És el col·lapse del sistema per no haver afrontat canvis estructurals. Estem pagant anys de retallades i austeritat en àmbits tan decisius com la sanitat. A  Catalunya es van perdre 2.400 professionals sanitaris i més de 1.100 llits. Malgrat tot, la reacció d’aquests professionals, ha estat exemplar per tal de donar la resposta necessària en tot moment.

Davant nostre tenim molts reptes per resoldre i hem d’actuar incansablement per millorar la situació en general, mantenir-se de la banda de les famílies, dels col·lectius més vulnerables, de les empreses, de les pimes i de les treballadores i treballadors autònoms que per motiu de l’estat d’alarma no poden obrir els seus negocis i estan patint les conseqüències més dures d’aquest virus. Cal establir uns mecanismes de col·laboració entre tots per tirar endavant d’aquesta situació.

L’ajuntament d’Amposta està actuant en benefici de la ciutadania per a la reconstrucció econòmica i social de la nostra ciutat amb totes les forces polítiques. La ciutadania es mereix per part dels representants polítics grans consensos i acords per a moments excepcionals. No hi ha altra que remar tots junts, govern i oposició, sense excloure a ningú. En aquests moments la responsabilitat és compartida i la ciutadania no perdonarà a cap força política que vulgui traure rèdit de la situació actual per damunt dels interessos i el benestar comú de la societat. Tot s’aconsegueix des de l’esforç, la unitat política, el consens i la responsabilitat.

El Govern d’Espanya ha actuat amb responsabilitat en tot moment, abordant les dificultats que han anat sorgint, en els àmbits econòmic, social i sanitari. El desconfinament iniciat amb els infants, ens mostrarà com estem de preparats per enfrontar una tornada a la possible "normalitat" que mai tornarà a ser la mateixa. Hem de ser conscients de que la primera responsabilitat, que de vegades es demana als polítics, és la nostra com a ciutadans. Fer cas de les advertències i del sentit comú seran també unes bones eines per poder sortir abans d’aquest malson.

 

 

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament