• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2019 Barraques 2100, una diada per reivindicar les construccions tradicionals del Delta

Barraques 2100, una diada per reivindicar les construccions tradicionals del Delta

Tindrà lloc el dia 29 de juny al Poble Nou del Delta.

publicat el 25/06/2019

Barraques 2100, una diada per reivindicar les construccions tradicionals del Delta

Difondre els coneixements de la construcció tradicional de barraques; fomentar la cohesió social i la cooperació; defensar el medi ambient amb la bioconstrucció i promoure cultura, turisme i economia al Delta de l’Ebre. Són els principals objectius de la Diada Barraques 2100, que tindrà lloc el proper 29 de juny al Poble Nou del Delta i que vol rendir homenatge i valoritzar les barraques deltaiques.

Una de les activitats programades és un debat polític i tècnic per organitzar estratègies i aconseguir als màxims reconeixements possibles que les barraques i els coneixements per a fer-les representen com a patrimonis materials i inmaterials.

La jornada al Poble Nou del Delta s’ha organitzat amb un pressupost de partida  de 600 euros del sou de Josep Juan Pla quan era representant de l’alcaldia al Poble Nou. Els organitzadors són: Poesia Surf i Kaiak; Artra; Los Navegantes; David Monllau; La Terrasseta; Lo Pati D’Agustí; Lo Tast; Cal Gasso; Ca la Pilar; Lo Segador; La Casa de la Lluna; Can Juvimar; Delta Polet; Més Mar; Ludoteca El meu món; Ajuntament d’Amposta. També col.laboren: Can Gilabert; Lo Trabucador; Casa Amadeo; Ca la Consol; Can León; La llar de Laura.

El valor afegit d’aquesta iniciativa rau en el fet que no existeix cap jornada ni cap campanya semblant al territori. El tema de les barraques no està sent treballat amb profunditat social i políticament. Les últimes dècades hi han hagut unes poques empreses que han construït barraques com a negoci privat però el coneixement s’ha difòs poc. També s’ha fet bastanta feina institucionalment amb la creació del Centre d’Interpretació de les barraques a Sant Jaume d’Enveja, per exemple. No obstant, la campanya BARRAQUES 2100 aposta en fomentar aquests patrimonis tradicionals i protegir-los com a habitatges sostenibles de futur.

 

PROGRAMACIÓ

10:00h. TALLERS PARTICIPATIUS

-De fer barraques

-De fer ganxillo

-De tirar lo rall

+Jocs tradicionals

+Tallers infantils

+Exposicions

Lloc: Plaça de l’Ajuntament

 

12:30h. VERMOUTH MUSICAL EN MOVIMENT

Rondalla del Teixidó

Sofia Morales

Imma de Sopa

Àlex de l’Aldea

Lloc: La Terrasseta i Lo Tast passant pels tallers participatius

 

13:30h. VISITA GUIADA A LA BARRACA MONLLAU

Lloc: Sortida caminant des de l’Ajuntament

 

17:00h. PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA BARRAQUES 2100 + DEBAT POLÍTIC I TÈCNIC

Lloc: Ajuntament


19:30h. FESTIVAL POÈTIC

"De matí mañana" + poemes de David Monllau

Lloc: Lo Pati d’Agustí

 

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament