• Webs Municipals  

Balanç de tres anys

Article del mes de juliol de 2018

publicat el 26/07/2018

Sembla que fos ahir i ja fa tres anys que l’equip d’Esquerra d’Amposta estem al capdavant de l’Ajuntament. Fer autocrítica sempre és complicat, però intentarem fer un breu repàs de les principals actuacions que hem dut a terme durant aquests anys.

Un dels canvis que percebem és una major dinamització de la ciutat. Totes les accions encaminades a revitalitzar el comerç i l’activitat de la ciutat poc a poc van donant els seus fruits. Les diferents activitats que es van duent a terme a la ciutat durant tot l’any, ja siguin esportives, culturals, gastronòmiques o sí, també festives, fan que la nostra ciutat sigui pol d’atracció i referent a tot el territori. També per a la gent d’Amposta. El restaurants, les botigues, les terrasses i el conjunt de negocis d’Amposta se’n veuen afavorits. La major projecció que es dona a tot allò que es du a terme des de la societat fa que haguem tornat a posar Amposta al mapa. I sobretot amb activitats de qualitat.

Però a banda d’aquestes polítiques més vistoses, la major part de l’activitat que s’està fent des de l’Ajuntament va encaminada a altres coses. Potser no són tan visibles però de ben segur arriben a més gent. Són les polítiques d’ocupació, les polítiques socials, les d’eficiència energètica o les de transparència i bon govern.

En polítiques d’ocupació s’inverteix el doble que al 2014 i ara el pressupost és de més d’un milió d’euros. El treball realitzat des d’aquest departament permet possibilitar la inserció al mercat laboral dels diferents sectors de la població treballant-los de forma sectoritzada per tal de maximitzar les possibilitats de poder fer una inserció laboral estable. Tanmateix, també estem impulsant la dinamització del polígons i ho fem escoltant la veu de les associacions d’empresaris de Tosses i de L’Oriola amb qui hem propiciat que realitzin un conveni amb PIMEC amb la voluntat de donar impuls a aquests. D’altra banda, al polígon de l’Oriola, també estem treballant per possibilitar la implementació de noves empreses gràcies a la venda a preus econòmics de terrenys de l’Ajuntament.

S’han incrementat les partides destinades a totes les entitats socials de la ciutat per a que puguin arribar a més gent. Hem dotat d’un transfons social i solidari moltes de les activitats que duen a terme des de l’administració de manera que el retorn a la societat sigui encara més gran. S’ha reforçat l’àrea de serveis socials per poder atendre tots aquells que necessitin dels seus serveis i per a no deixar ningú sense atendre.

La transparència era una de les àrees que tenia més camí a recórrer perquè hi havia molt poca cosa fet, igual que en polítiques d’eficiència energètica. La renovació de tot l’enllumenat de la ciutat i del Poble Nou, en diferents fases, en són una bona mostra.

Un altre dels projectes de ciutat que ens tenen més il·lusionats és la posada en valor de la façana fluvial. La nostra ciutat imaginada torna a viure de cara al riu, amb un casc antic revitalitzat i donant la millor de les imatges quan arribes a Amposta. Podrien estar parlant pàgines i pàgines de tot allò que hem anat fent, dia a dia, per a fer créixer Amposta i dotar-la dels serveis que es mereix, però tenim el temps i l’espai limitats.

Està clar que no tot ho fem bé ni som els més guapos, però de les errades també se n’aprèn i és per això que agraïm totes les crítiques que ens arriben. El feedback de la societat és el que ens ajuda a millorar tot allò que fem, que no té cap altre objectiu que millorar el dia a dia dels nostres veïns. Una eina que ara tenim per rebre aquesta informació és el procés de participació ciutadana en els pressupostos que just aquest mes hem engegat.

En aquest any que queda de legislatura segurament veuran la llum alguns dels projectes amb els quals hem estat treballant des de fa temps. L’acabament del nou CAP, el nou centre cívic, l’edifici del Sindicat, les millores a les instal·lacions esportives, el nou edifici de les Mestresses de Casa, la nova adjudicació del servei de neteja de la ciutat o de jardineria, algunes actuacions al casc antic per tal de donar-li més vida i moltes altres coses que encara estan embastades ens permetran encarar aquest darrer any amb bona part dels deures fets.

A fi de comptes, els partits polítics ens presentem a unes eleccions amb un programa electoral que és el que rep o no el suport de la gent, i és el que ens comprometem a dur a terme.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament