• Webs Municipals  

Avals per a estudiants

Article del mes de setembre de 2017

publicat el 29/09/2017

Amb la proposta que va presentar el grup SOM Amposta, es va posar en marxa una nova opció per a famílies sense recursos els fills dels quals vulguin continuar estudiant i tinguin un expedient acadèmic favorable.

Gràcies als acords amb alguns bancs i amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, les famílies poden demanar un crèdit i durant els primers 5 anys, aquestes només pagaran els interessos.

Després d’aquests anys, faran front al gruix del deute del préstec hipotecari. En aquests moments ja hi ha un alumne d’Amposta, que gràcies a aquest projecte està cursant 3r de Dret. Des de SOM Amposta esperem que ningú tingui la necessitat d’utilitzar aquest servei, però creiem que és important que aquest existeixi i estigui obert a tota la ciutadania.

L’Ajuntament d’Amposta s’ha reservat un total de 10.000 € per a poder avalar tots aquells estudiants que ho necessitin, per això abans d’atorgar l’aval per part de l’ajuntament s’estudia bé cada cas amb la família i l’escola perquè en un futur puguin fer front al préstec sense que això comporti unes despeses extraordinàries. S’analitza bé cada estudiant per tal que aquest tingui un gran Currículum i que realitzi un esforç important per tal d’obtenir bons resultats.

Amposta solidària sí, però lliure d’okupes traficants i incívics que perjudiquen i molesten veïns

Sabem que hi ha gent que amb els pocs recursos amb els quals compta, es veu gairebé obligada a l’okupació d’edificis i pisos d’entitats bancàries per a poder viure amb certes garanties. En canvi, hi ha molts que ocupen pisos i edificis per a delinquir, i a Amposta en tenim algun exemple, com a l’edifici que hi ha al costat del supermercat ALDI, on és públic que hi ha uns okupes que trafiquen en droga en un dels pisos ocupats, amb els maldecaps i perjudicis que això comporta als veïns que viuen al bloc, i d’altres veïns que sense traficar però que molesten i perjudiquen la vida als veïns. Això no succeeix només en aquest edifici sinó que cada cop van creixent els pisos que han estat ocupats per aquest tipus de gent. Hi ha altres exemples a Amposta, amb els problemes que això acaba comportant per a les famílies i els veïns dels blocs.

Presentem una queixa, però també una solució, a SOM Amposta proposem que un agent de Policia es col·loqui davant la porta de cadascun dels pisos ocupats identificats i a aquells que vulguin fer actes incívics i il·legals se’ls acabi el negoci.

Creiem que ja n’hi ha prou de llum i aigua gratuïta per aquells que ocupen de forma incívica, deixant molt clar que volem que s’exerceixi aquestes mesures només en aquells casos en què els ocupants de la casa actuïn de forma incívica, i no, i en cap, a aquells que ocupen per necessitat.

De cara a aquells que de forma puntual hagin ocupat un pis, puguin legalitzar i regularitzar el pis, i el seu estat, ja que això al final, ens pot passar a tots. A aquells okupes que ho són per vici i amb actituds incíviques i irresponsables se’ls ha de fer fora d’Amposta.

Per a més preguntes, dubtes o consultes, la nostra oficina d’atenció al públic està sempre oberta, a l’atenció de German Ciscar, Som Amposta, Carrer Sant Antoni, 11. 675685137.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament