• Webs Municipals  

Assemblea ciutadana i transparència

Article del mes de maig de 2018

publicat el 28/05/2018

Aquest passat 4 de maig vam celebrar la cinquena assemblea ciutadana de la legislatura. Com ja vam dir en campanya electoral, volem un ajuntament amb les parets de vidre, per a que la ciutadania sigui coneixedora de tot el que fem.

Les assemblees són una eina de participació de gran valor. A banda d’exposar des de l’equip de govern la tasca que es va fent, permet als ciutadans preguntar directament als seus regidors tot allò que vulguin saber.

En aquesta ocasió, com ja quasi fa tres anys que vam entrar a govern, vam voler fer-la d’una manera diferent a les anteriors. Ara van ser els regidors qui van explicar què s’ha fet durant aquest temps a les seves regidories. Va servir per a fer un repàs exhaustiu a tot allò fet i als projectes de futur. En el torn de paraula als ciutadans, us vau interessar per les polítiques de l’àrea d’ocupació i captació d’empreses o pels pisos per a lloguer social, a banda de les demandes reiterades de caràcter més personal, com l’estat d’un carrer, de les obres de clavegueram, etc.

Ens prenem seriosament la transparència i es pot apreciar en que per tercer any consecutiu hem aconseguit el segell Infoparticipa que dóna la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest segell valora un seguit d’aspectes de transparència a l’administració i atorga una puntuació. L’estudi agrupa també els resultats per la mida de les ciutats. En el nostre cas, de la categoria en què es troba Amposta, el 2015 estaven penúltims (34,15%), empatats a punts amb la darrera ciutat classificada. La feina a fer era enorme. La transparència era pràcticament inexistent a l’Ajuntament d’Amposta. En només tres anys hem passat d’aquestes dades a obtenir enguany un 94,23%.

Al web de l’Ajuntament es pot trobar tota la informació relacionada amb la ciutat: dades dels membres del ple, pressupostos, ofertes de feina, normatives, acció de govern, etc. Hi ha també un apartat on es poden veure les dades abans comentades sobre els segells de qualitat de la transparència.

Una gran eina amb què ens hem dotat per a implementar la interacció amb la ciutat és l’App de l’Ajuntament d’Amposta per a mòbils. Des d’aquesta aplicació es pot accedir a l’agenda d’activitats de la ciutat, a notícies d’interès o es pot trobar la informació dels comerços, farmàcies i punts d’interès d’Amposta. Hi ha altres apartats relacionats més directament amb la participació. Des de l’App es poden enquestes a la ciutadania, es poden fer consultes o suggeriments i enviar incidències. En aquest apartat es pot informar de diferents tipologies d’incidència que poden anar de clots al carrer, a fanals que no funcionen o papereres trencades. Aquestes incidències es posiciones per GPS i es poden complementar amb fotografies de manera que quan arriba al departament corresponent per a solucionar-la té tota la informació necessària. A més, queda un registre i s’informa puntualment sobre l’estat de la incidència fins que està solucionada.

Ens queda encara coses a fer, però reconeixements com aquests, la participació a les assemblees ciutadanes o les milers de descàrregues de l’App ens encoratgen a seguir endavant.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament