• Webs Municipals  

Un any al vostre costat

publicat el 30/05/2020

Tot just aquests dies s’acompleix un any des que Junts per Amposta va començar a formar part de ple municipal. Un any en el que la nostra aspiració ha estat fer una tasca de servei públic per tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva ideologia, i no només per les 753 persones que ens van fer confiança en les eleccions.

Aquesta aspiració de servei públic per tothom no ha estat senzilla, ni ho és encara avui en dia. Des d’un primer moment se’ns ha intentat caricaturitzar com a successors/hereus d’anteriors governs, en un intent mesquí de manipular el nostre missatge i menysprear la nostra feina com a grup municipal.

En el ple d’investidura vam demanar dues coses ben senzilles i bàsiques: llibertat i transparència. Llibertat per poder exercir el nostre treball d’oposició constructiva sense limitacions, i transparència per obtenir la màxima informació sobre cadascun dels assumptes i poder així avaluar correctament la gestió de l’equip de govern municipal.

Malauradament, cap de les dues demandes s’ha acomplert. Des de l’inici, un Reglament Orgànic Municipal, ROM, sobrevola el ple com una espasa de Damòcles i retallarà la nostra
llibertat d’expressió dins els òrgans municipals. S’ha volgut criminalitzar TOTA l’oposició per les actituds condemnables d’alguns membres del ple municipal, i s’ha titllat sempre la nostra tasca de supèrflua i poc important.

A banda, la transparència, una de les banderes de l’actual equip de govern, és una expressió buida, no pas una realitat. La informació arriba tard i malament, sense temps per als que no son membres de l’equip de govern d’estudiar-la, de preparar-la, amb evidents signes de deixadesa i que demostra un menyspreu de la majoria absoluta de govern envers tota l’oposició, a més, se li suma, desgraciadament, un ús partidista de les institucions municipals i dels mitjans de comunicació del municipi.

Seguirem treballant i lluitant per a denunciar-ho i canviar aquesta dinàmica, que degrada la institució municipal.

Pel que fa a la tasca de control del govern, hem presentat en cada ple mocions sobre temes ben diversos, fruit del nostre treball d’equip. Sobre com imaginem Amposta a llarg termini, sobre la creació de la figura dels ambaixadors i aprofitar el talent de la ciutadania per potenciar el municipi, sobre la creació d’un espai de vivers d’arbres planificat dins un municipi més verd, mocions sobre problemes reals que afecten i empitjoren la ciutat i la qualitat de vida de la ciutadania (degradació dels barris del Grau i la Vila, p.e.), problemes en la recollida d’escombreries i la dificultat de reciclar correctament a Amposta, ..., i tantes altres. L’actual majoria esclafant, però, impossibilita en la pràctica poder negociar o executar cap aspecte de les mocions esmentades. Igualment passa amb les de l’equip de govern, que senzillament s’aproven i ja està.

Cal destacar que encara estem immersos dins de la crisi del COVID-19. Hem demanat per activa i per passiva crear un espai de coordinació de tot el consistori i agents socials. Un comité de crisi plural per sortir millor de la crisi. La resposta sempre ha estat la mateixa: NO.

Constatem que les dos majories absolutes d’ERC han esdevingut un mal negoci per a Amposta ja que s’han convertit en majories en majories absolutistes, que empitjoren la gestió pública i degraden el debat públic. Com més majoria absoluta, menys transparència, més apatia de l’equip de govern i més menyspreu per l’oposició.

Malgrat tots aquests entrebancs, Junts per Amposta no s’arronsa sinó que s’arremanga i tracta de treure sempre el millor per afavorir el poble. Aquest és el motiu que ens va empènyer a participar de la gestió municipal i representar la ciutadania. Seguirem millorant, des de la nostra humil posició dins la corporació municipal, seguirem escoltant els problemes de la ciutadania i farem el que estigui al nostre abast per millorar-ho. Continuarem treballant i bastint un projecte engrescador, pràctic, lògic, innovador i eficaç per la gent d’Amposta.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament