• Webs Municipals  

Un any de COVID-19

publicat el 17/02/2021

Durant els mesos de febrer i març de 2020, ara fa un any, tothom parlava del possible tancament i que a Itàlia ja havien tancat i que això arribaria aquí. A partir de llavors, van començar a aparèixer paraules i conceptes que ens sonaven noves i que mai havíem patit, com confinament, estat d’alarma, pandèmia, restriccions de mobilitat,... Totes aquestes paraules ara són, a 2021, paraules que utilitzem de manera normal i que ens hem avesat a elles. Però com s’ha gestionat això a nivell del nostre grup municipal i com ho ha fet l’equip d govern?

Des del primer moment des de juntsxamposta ens vam posicionar al costat del govern per donar suport i idees. Vam demanar la creació d’una comissió per gestionar el COVID on hi hagués tots els partits polítics, sanitaris, educadors i professors, empresaris i gent de la cultura. Enteníem, i entenem que tots estem al mateix barco i tots havíem de deixar de banda les ideologies i tirar endavant Amposta.

Ens van dir que no, que no ens necessitaven. Sectarisme polític. Tot i això, fins al juliol, vàrem estar aprovant modificacions de crèdit, oficines de gestió, contractacions a dit, per tal de tirar endavant sense tenir soroll innecessari.

Però allò que ens va fer canviar de parer ja va ser la gestió de la segona onada (juliol-agost) quan Amposta tenia un índex important de rebrot i el govern d’ERC només plantejava tres mesos de festes esponjades, mentre molta gent no havia cobrat ERTOS, moltes empreses encara no havien rebut les ajudes de l’Ajuntament,... en aquell moment vàrem protestar.

Durant tot aquest any hem proposat solucions, moltes solucions no escoltades: ajudes als sectors més tocats, aquells que han tancat, hem demanat xecs per al comerç, solucions per a incentivar la compra local, ajudes a les entitats esportives i culturals, rebaixa de taxes... I que ens hem trobat? Una pujada d’impostos. Augmenten la recaptació d’aquells qui no han recaptat res i ho estan passant malament i, volem fer grans inversions en un pressupost totalment immune a les demandes de la gent. Ajudes, ajudes, ajudes i baixada d’impostos i endarreriment de les dates de recaptació.

PUJADA D’IMPOSTOS A SECTORS QUE NO HAN FACTURAT RES

Un exemple, la pujada de la taxa de la brossa. Hi ha un apartat exclusiu per al sector turístic. La filosofia "Qui més usa més paga" aplicada en un any que no sabem com anirà turísticament. Un empresari que havia de pagar 900 euros, ara en pagarà 11.000 d’euros. Una pujada de més del 1.200% per tenir el mateix servei de recollida de brossa. Com es justifica això? Només amb això, li disminuïm la rendibilitat a aquest negoci. Sinó que farem que sigui menys competitiu. Qui posarà un negoci així a Amposta si els fregim a impostos? Segurament buscaran llocs més beneficiosos econòmicament, i la recaptació de l’IBI i le taxes per a d’altres poblacions. Quina gran gestió de las "mentes pensantes" del nostre Ajuntament. Ni es podien pujar impostos, ni es podia aplicar aquesta taxa i s’hauria d’afavorir a aquests sectors que estan tocats de mort.

I la solució donada ja ens la imaginem, si no ho pots pagar vés a parlar amb l’alcalde que ell t’ho arreglarà. Primer li apugem l’impost i desprès l’alcalde t’ajuda per a que li deguis un favor. Hi ha novel·les de Mario Gianluigi Puzo que ho expliquen de manera clara. La solució és no apujar l’impost i no deure cap favor. Però si es fa així, no es treuen 6000 vots, no?

ELECCIONS CATALANES

A hores d’ara, quan estàs llegint aquest article pot ser ja tenim govern, les eleccions catalanes del 14F van donar la possibilitat de crear un govern independentista fort, amb 74 diputats i per primer cop, més d’un 50% de vot que vol la República Catalana. La pilota a la teulada la té ERC, i ja veurem que farà. El que està clar que, el PSC ha fet el paper de l’auca del 2017 que va fer Cs, l’aglutinador de l’espanyolisme. O sigui hi ha gent que pot votar a VOX, Cs, PSC, PP tot per tal de fer front a les demandes democràtiques de la majoria del poble de Catalunya. I això és una cosa que preocupa. Igual que preocupa l’entrada de VOX al Parlament. A l’ultradreta se l’ha de parar perquè amb propaganda i fake news poden fer molt de mal al sistema democràtic.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament