• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 Amposta reconeix la tasca de la Policia Local i Protecció Civil

Amposta reconeix la tasca de la Policia Local i Protecció Civil

Els dos agents que van salvar una dona que va caure al canal el maig del 2017 reben la Medalla de Bronze

publicat el 07/05/2018

Reconèixer la feina que fa el cos de Policia Local d’Amposta i reconèixer també la tasca de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil. Amb aquesta filosofia, divendres 4 de maig va celebrar-se, a l’auditori municipal d’Amposta, el primer Dia de la Policia Local i Protecció Civil. Un acte que va servir per fer entrega, entre d’altres, de dues medalles de bronze als dos agents que el 3 de maig de 2017 van salvar la vida d’una dona que va caure al canal.

"Volem una policia de proximitat, però no només de portes cap a fora, sinó també de portes cap a dins", deia el regidor de Governació, Miquel Subirats, tot afegint que "volem ser propers amb els mateixos policies i per això és necessari reconèixer la feina que fan dia a dia". "També dels voluntaris de Protecció Civil, que són els qui fan més en menys", va afegir, tot puntualitzant: "Any rere any fan més de 3.500 hores de voluntariat al servei d’Amposta per possibilitar que la resta puguem gaudir de tots els actes en què col·laboren".

Unes afirmacions que també va compartir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot destacant que "si quan les xifres de fets delictius són negatives, hem d’assumir l’error com a propi, també ho hem de fer quan aquestes són positives, i en aquest moment, és així".

L’acte va començar amb el reconeixement a Alberto Giné, un veí d’Amposta que el 7 de novembre de 2017 va trobar un sobre amb una quantitat important de diners i va retornar-lo als Mossos d’Esquadra. També va haver-hi temps per fer un agraïment a la sotsinspectora de la Policia de la Generalitat, Carme Domènech, actual cap de la Comissaria de Districte de l’Ametlla de mar, en reconeixement al treball que va realitzar durant els darrers anys com a cap de l’àrea Bàsica Policial del Montsià i en agraïment per tot el suport al cos de la Policia Local durant aquests anys.

Quant a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, es va fer reconeixement als dos membres que fa més de 20 anys que són voluntaris d’aquesta entitat: Esteve Rallo Estellé i Luis Miguel Montanyés Valldepérez. I es va fer entrega dels diplomes a cinc nou membres.

Finalment, es va fer entrega de tres felicitacions i dos medalles de bronze als agents que el 3 de maig de 2017 van salvar la vida de una senyora que va caure al canal. En concret, les felicitacions van ser Miguel Esquerré Batalla, actual membre de la Policia Local de Roquestes, Francisco Javier Tomàs Miralles i Franc Palacios Sànchez. Quant a les medalles de bronze, es van fer entrega als agents que es van tirar al canal i van traure a la senyora amb vida, Rubèn Romero Lara i Andreu Diez Antich. Va ser el marit de la senyora qui va fer entrega d’aquests reconeixements.


Donatiu a entitats

Segons el Reglament de la Policia Local d’Amposta, la concessió de la Medalla de Bronze als agents va acompanyada d’una gratificació en metàl·lic del 5% del salari anual en un únic lliurament. Els dos agents van decidir fer entrega d’aquest premis, de més de 1.600 euros en cada cas, a dues entitats del municipi. En el cas Rubèn Romero Lara els va donar a l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer del Montsià, AFAM. Mentre que Andreu Diez Antich els va donar a Apasa.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament