• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2021 Amposta, escenari de la jornada ’Sense etiquetes’, sobre la diversitat d’orientació sexual

Amposta, escenari de la jornada ’Sense etiquetes’, sobre la diversitat d’orientació sexual

Serà l’acte central dels SAI de totes les Terres de l’Ebre en motiu del Dia de l’Orgull. Serà a l’embarcador d’Amposta.

publicat el 18/06/2021

Amposta, escenari de la jornada ’Sense etiquetes’, sobre la diversitat d’orientació sexual

Lectura, pintura i circ, aquestes són algunes de les activitats que es duran a terme a l’embarcador d’Amposta el proper 22 de juny com a acte previ per commemorar el dia mundial de l’orgull LGTBIQ que se celebra el 28 de juny. 

Amb el lema ’Sense etiquetes’ es pretén fer pedagogia als més petits sobre el col·lectiu LGTBIQ, estigmatitzat durant molt anys per la invisibilitat i penalització que hi ha hagut cap a les persones que no han seguit els rols imposats durant segles. L’educació és la eina clau per evitar les discriminacions generades pel desconeixement, per això des de ben petites les persones han de créixer en un entorn que té en compte les diferents maneres de ser.

Amb aquesta finalitat, els SAI (Servei d’Atenció Integral) d’Amposta, Tortosa, dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre juntament amb l’associació Les Arremblades, LGTEbre i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no discriminació LGBTI de la Generalitat de Catalunya han organitzat una jornada lúdica educativa. Començarà a les 18.30 h amb conta contes educatius que explicarà alumnat del curs formatiu d’educació infantil de l’Institut Montsià. A més, hi haurà una fira de llibres de temàtica LGTBIQ i feminismes.

Paral·lelament els infants també podran pintar-se un arc de Sant Martí, símbol representatiu del col·lectiu, en l’activitat que duran a terme les escoles d’Art d’Amposta i Móra d’Ebre. Per la seva banda, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta oferirà una actuació de circ.

Durant la jornada també es podrà veuré l’exposició itinerant ’Vull ser qui sóc’ de l’Àrea LGTBI. A partir de les vuit del vespre el grup artístic ’Els dilluns d’art al forn’ conduirà una lectura de textos. Finalment, l’acte finalitzarà amb la presentació del vídeo ’La diversitat és riquesa’ i l’actuació musical de la cantautora Montse Castellà.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament