• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2016 Amposta bonifica l’IBI en un 95% a les entitats d’interès local

Amposta bonifica l’IBI en un 95% a les entitats d’interès local

L’Ajuntament donarà ajuts de fins a 350 euros al mes durant 18 mesos a empreses que contractin aturats d’Amposta

publicat el 26/10/2016

El ple del mes d’octubre, en convocatòria extraordinària, té previst aprovar les ordenances fiscals que han de regular els impostos, taxes i preus públics del 2017. A grans trets, tal i com ha presentat aquest dimarts al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, "les ordenances es congelen, mentre que es modifiquen algunes bonificacions".

Sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), es manté la subvenció que ja s’ha aplicat enguany a tots els habitatges de primera residència. "La nostra voluntat és que les rebaixes arriben als propietaris d’habitatges de primera residència", afegeix l’alcalde, "no podem afavorir aquells que tenen moltes propietats o els bancs, que són propietaris de fins a 1.800 pisos buits". Tanmateix, es redueix la bonificació per a les promocions immobiliàries del 90% al 50% i s’amplia el tipus impositiu per als immobles d’un valor cadastral superior als 500.000 euros. "I una de les bonificacions més novedoses és la que incorporem per als immobles propietat d’entitats considerades d’interès municipal", explica Tomàs, tot detallant que en aquest cas la bonificació de l’IBI serà del 95%. "Són associacions que treballen pel poble i tenen grans edificis que els suposen una càrrega important; és el cas, per exemple, d’entitats com la Lira o la Fila", ha detallat l’alcalde. Una altre dels canvis que s’inclouen en l’ordenança de l’IBI és incorporar un recàrrec del 50% a pisos buits, "una mesura que no es pot aplicar perquè la llei catalana està suspesa", comenta l’alcalde.

Quant a l’Impost de Vehicles, els vehicles de més de 25 anys tindran una bonificació del 100%. I els vehicles elèctrics, que fins ara tenien una bonificació del 75% durant 5 anys, "en les ordenances del 2017, traiem aquesta limitació temporal, perquè els vehicles elèctrics contaminen igual ara que en cinc o deu anys".

Ajuts a la contractació
El ple de divendres també té previst aprovar, "malgrat no sigui necessari fer-ho per ple", les bases que han de regular els ajuts a la contractació de treballadors d’Amposta. "Es tracta d’una proposta del regidor German Ciscar que vam incorporar ja als pressupostos del 2016 però que no hem pogut desenvolupar fins ara perquè necessitàvem l’informe favorable de la Generalitat", ha explicat l’alcalde. A grans trets, l’Ajuntament contempla una ajuda de 250 euros al mes durant 18 mesos per cada aturat empadronat a Amposta que contracti una empresa. Aquestes ajudes s’incrementaran en un 50% si el treballador té un grau de discapacitat de més del 33% i de 50 euros més, si té més de 45 anys. "A més a més, l’empresa s’haurà de comprometre contractar aquella persona durant un mínim de tres anys", assenyala el regidor d’Hisenda, Règim Intern i Personal, Tomàs Bertomeu. "Volem fomentar els llocs de treball estables", afegeix. "A més a més, per percebre l’ajut l’empresa haurà de fer el contracte dins el conveni que li pertoqui, no haurà d’haver fet Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), i haurà de tenir un creixement de plantilla", detalla Bertomeu, tot explicant que es tracta de mesures que serveixen per garantir la qualitat laboral.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament