• Webs Municipals  

Ajuts a la rehabilitació d’habitatges buits

Article del mes de novembre de 2018

publicat el 26/11/2018

A AMPOSTA més del 30% dels treballadors/es, no només no poden accedir a un habitatge en propietat pels baixos ingressos econòmics, sinó que tenen moltes dificultats per accedir a un habitatge de lloguer. PER AIXÒ PRESENTEM tota una sèrie de propostes per ajudar als propietaris de pisos i cases en desús amb les despeses de rehabilitació, a canvi de que destinin aquests habitatges a lloguer social amb preus taxats i amb garantia de cobrament de la renda, i poder tenir finançament per fer les obres per posar els habitatges al lloguer, d’aquesta manera s’ajuda també a regenerar el parc d’habitatges vells.

FINS ARA, a proposta del govern municipal ha estat únicament fer d’immobiliària comprant pisos i que l’únic que ens aportarà és molta més despesa econòmica, lluny de resoldre el problema l’agreujarà amb una situació insostenible per a les arques municipals, donat que més a més l’ajuntament haurà de pagar les reparacions, el manteniment, la comunitat, els impagats... d’aquests pisos. Lamentablement l’Alcalde ens ho resoldrà amb més impostos per als ciutadans.

Una vegada més l’alcalde no vol rebaixar l’IBI (la contribució)

INAUDIT I INEXPLICABLE és que els ciutadans d’Amposta continuéssim pagant un IBI desproporcionat. Uns diners que surten de les butxaques dels ciutadans, i que paguem a l’ajuntament més de 30.000€ diaris en impostos municipals.

VOLEM SER MOLT CLARS, per això una vegada més ens hem adreçat a l’alcalde perquè rebaixi l’IBI. Per una vegada, ni que sigui per una vegada, hauria d’haver atès favorablement la nostra petició que a peu de carrer és unànime i que malauradament l’alcalde NO VOL rebaixar l’IBI a tothom.

L’ACTUALITZACIÓ CADASTRAL que s’ha dut a terme a més de 2500 immobles d’Amposta ha suposat un augment molt considerable dels ingressos de l’IBI- la contribució, molt més del que recaptava el govern de CiU. Aquests ingressos representen prop del 50% del pressupost de l’ajuntament, tot un rècord. L’alcalde viu d’esquena a la població al no entendre que la principal preocupació, desprès de l’atur, és la contribució.

VOLEM RECORDAR que a Amposta en els darrers anys l’IBI urbà ha augmentat més d’un 100%. Cal recordar que estem en la part alta d’aquest impost municipal. A Amposta el propietari d’un pis de 90m2 paga 416,85€ quan a Alcanar el mateix propietari en paga 258,50€, per posar un exemple. En fi...lo dramàtic és que el proper any les famílies ampostines s’ho tornaran a passar malament a l’haver de fer front a aquesta despesa tant important.

L’alcalde no respecta els espais públics que són de tots S’HA ARRIBAT A UN PUNT en que és abusiu l’ocupació dels espais públics que són de tots amb símbols independentistes. La ciutadania ens reclama amb insistència que li demanem a l’alcalde que els tregui perquè ara ja és massa, cosa que ell permet i aplaudeix perquè és del seu grat. Li recordem que té el deure de governar per a tots els ciutadans d’Amposta i no solament pels independentistes, perquè la majoria de vegades se li oblida.

Per això li demanem que com a representant de tots els ampostins i ampostines, pensin el que pensin sobre el tema independentista, tregui els llaços grocs, pancartes i pintades dels equipaments i espais públics d’Amposta que són de tots.

LAMENTABLEMENT l’alcalde ens ha respost que no els vol treure, com si no en tinguéssim prou en el mal ús que fa dels mitjans públics de comunicació, "unes festes tenyides de groc" titular de la revista Amposta del mes setembre, la qual ja s’ha convertit en el pamflet del seu partit, allò que vam criticar tant quan ho feia l’anterior alcalde Manel Ferré.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament