• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2020 L’Ajuntament intensificarà les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis

L’Ajuntament intensificarà les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis

L’alcalde ha anunciat que s’augmentarà la presència de policia al carrer per assegurar que tothom compleixi les mesures de seguretat. "El repunt de contagis que hem tingut ha sigut produïdes en l’àmbit familiar, on tots ens hem relaxat", ha dit l’alcalde

publicat el 31/07/2020

L’Ajuntament intensificarà les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis

Davant l’increment de casos positius a la ciutat, el comitè d’emergències municipal de l’Ajuntament d’Amposta, constituït arran de les mesures extraordinàries en relació amb la prevenció del SARS-CoV2 (Coronavirus) i reunit de forma telemàtica, ha decidit intensificar les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis. "Ens veiem en l’obligació de posar molt d’èmfasi amb la necessitat que totes i tots extremem les mesures de seguretat, en especial en aquelles activitats que fem a l’àmbit privat", diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, "i és que si bé els últims set dies hem tingut 25 positius, tots han estat produïts en l’àmbit familiars, hi ha brots familiars amb 9 casos i 4 casos". "És per això que des de l’Ajuntament hem d’accentuar sobre les trobades", diu l’alcalde, "perquè si no frenem la repuntada de casos ens veurem obligats a suspendre qualsevol tipus d’activitat, tant les públiques com les privades, fins i tot hem posat sobre la taula suspendre les terrasses dels bars o el mercat ambulant dels dimarts".

Així, des de la Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, s’efectuarà més control al carrer per assegurar que tothom porta la mascareta i que als negocis es respecten totes les mesures de seguretat. "Hem demanat suport als Mossos d’Esquadra per intensificar la presència policial al carrer per poder fer arribar a tothom la necessitat que tots complim les mesures de seguretat que són higiene de mans, ús de la mascareta ben col·locada i distància de seguretat", diu l’alcalde. "Si això no passa i els casos ens continuen arribant, ens veurem obligats a prendre mesures més estrictes", afegeix.

"No té sentit que nosaltres haguem de suspendre els actes culturals, que es realitzen en completa seguretat, amb control d’aforament, neteja de mans en entrar i distància de seguretat, i després tinguem terrasses sense mesures de seguretat", diu l’alcalde, "de fet, qualsevol acte que ens ha generat dubtes ja ho hem suspès". "Si ens veiem obligats a suspendre els actes culturals, també ens veurem obligats a suspendre la resta d’activitats que suposin convivència de gent", diu l’alcalde. Per això, Tomàs ha avançat que l’Ajuntament demanarà la col·laboració de restaurants, bars, cafeteries perquè extremin totes les mesures de seguretat. "Aquells que no ho facin, seran sancionats", clou de forma contundent.

Mesures preventives

  • Augmentar el control policial al carrer per sancionar les persones que no porten mascareta i evitar aglomeracions de gent.
  • Augmentar el control a les terrasses de bars i restaurants perquè compleixin les mesures de seguretat.
  • Intensificar les mesures de control i seguretat a tots els actes culturals
  • Campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania de la necessitat de seguir les mesures de seguretat en totes les activitats d’àmbit privat.
  • Campanya conjuntament amb la restauració per garantir les mesures de seguretat a bars, restaurants i cafeteries.
  • Campanya de comunicació dirigida al jovent, perquè portin la mascareta i mantinguin les distàncies.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament