• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2017 L’Ajuntament d’Amposta invertirà 1 milió d’euros en polítiques d’ocupació el 2018

L’Ajuntament d’Amposta invertirà 1 milió d’euros en polítiques d’ocupació el 2018

Adam Tomàs: “Els programes del 2017 han tingut un balanç positiu quant a les persones ateses que han trobat feina”

publicat el 04/12/2017

L’Ajuntament d’Amposta invertirà 1 milió d’euros en polítiques d’ocupació el 2018

L’Ajuntament d’Amposta destinarà, com a mínim, 1 milió d’euros en Polítiques Actives d’Ocupació durant el 2018. Així ho ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui també és regidor d’Empresa i Ocupació, en la roda de premsa que ha fet aquest dilluns al matí per fer balanç de l’activitat d’aquesta àrea durant el 2017 i anunciar els programes previstos a hores d’ara del 2018. Tomàs, que ha comparegut acompanyat de l’equip tècnic de l’àrea, ha assenyalat que “aquesta xifra podria augmentar si es resolen tots els programes previstos”. I és que, segons ha explicat l’alcalde, “l’aplicació de l’article 155 ha ralentitzat també la sortdia de programes i a hores d’ara encara s’està pendent que es convoquin i resolguin els Espais de Recerca de Feina per al 208 i els programes de Garantia Juvenil”. El programes que a hores d’ara ja se sap quegestionarà l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació el 2018 són aquests:

  • 30 Plus, per a la inserció i formació de 40 persones.
  • Treball i formació, contractació i formació de 17 persones majors de 45 anys aturats de llarga durada.
  • Fitxa 40 - Orientació i inserció a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció, ara Renda Garantida.
  • UBICAT - Orientació i capacitació de persones aturades amb dificultats d’inserció.
  • Contractació de Joves en pràctiques, menors de 30 anys.
  • ENFEINAT - Contractació d’aturats de llarga durada
  • FOAP, formació en Certificat de Professionalitat d’Auxiliar de Comerç
  • Borsa de Treball – Agència de col·locació

A més a més, l’Ajuntametn també inclourà al pressupost del 2018 la implementació de Plans Socials amb un pressupost similar

Balanç del 2017

Quant als resultats dels programes gestionats per l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament, l’alcalde n’ha fet un balanç “positiu”, sobretot “pel que fa a les persones ateses que han trobat feina”.

Pel que fa als programes de Garantia juvenil adreçats als joves menors de 30 anys, s’han gestionat: Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per als Joves i Joves en Pràctiques, han donat l’oportunitat a 132 joves que han participat en un conjunt. D’aquests, un 77% han trobat feina (102). El joves en pràctiques han estat contractats per l’Ajuntament, la resta han estat contractats per diferents empreses del territori que han rebut ajuts per la contractació de joves que ofereix el programa.

El programa Espais de Recerca de Feina que té per objectiu donar recursos per a trobar feina a través d’internet a les persones que participen, ha atès a 144 persones de les què 63 han aconseguit un lloc de treball. Tot i que no és el principal objectiu la inserció al mercat laboral, els resultats són millors quan s’aconsegueix trobar feina.

El programa 30 PLUS ha donat l’oportunitat de treballar a 20 persones entre 30 i 60 anys en diferents empreses d’Amposta i del territori ebrenc. Aquestes empreses han rebut els ajuts a la contractació que ofereix el programa, consistents en el salari mínim interprofessional. El volum d’ofertes ha estat més gran del que es va atorgar pel Servei d’Ocupació de Catalunya, així que finalment, es va aconseguir donar més feina a 10 persones més.

Pel que fa al programa Treball i formació (plans d’ocupació) l’Ajuntament va contractar 15 persones majors de 45 anys entre sis i dotze mesos, en feines d’auxiliars de neteja, peó d’obra pública, jardineria, electricitat, xofers i conserges. Aquestes persones s’han format en el certificat de professionalitat de logística i van obtenir el carnet de carretoner.

D’altra banda, a més dels programes gestionats i subvencionats pel SOC, l’Ajuntament d’Amposta ha tret la segona edició dels Plans Socials, on s’ha contractat a 30 persones de col·lectius més vulnerables, tots per tres mesos.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament