• Webs Municipals  

Així no!

publicat el 17/02/2020

Sempre ens han dit que dos no es peguen/discuteixen si un no vol. Dins del Ple d’Amposta, durant anys i anys, i reconegut pel propi Alcalde, s’han blanquejat actituds, maneres de fer i ma­neres de fer política que no ens agraden. S’han aprovat mocions populistes com per exemple les subvencions de l’IBI, el tema de les clàusules sol, o la contractació d’ampostins en un clar missatge "primer els de casa", populisme 100%, populis­me autèntic,… Les noticies destacades d’Amposta sempre són les trifurques al ple, lo del pingüí robat, lo de la brigada que los cauen los pantalons, ... ens estem convertint en la riota del territori. No ens fa vergonya? Qui no ha escoltat allò de què la gent de fora de la ciutat mira els plens d’Amposta per les trifulgues?. Això ens fa molta vergonya.

D’aquí l’amenaça del ROM "mor­dassa", que després dels fets de l’últim ple, ja tenen l’excusa per aplicar-lo. Ja poden dir allò de ho veieu? Necessiteu un ROM. Li ha anat com anell al dit. I així emmordassa al cap de l’oposició, i d’alguna manera a tota l’oposició.

Ara, el govern de l’Adam Tomàs, ja no necessita a SomAmposta. Però, bé que el va necessitar per tombar, per fer d’ariet, per fer de martell, contra governs anteriors. Està clar que condemnem la violència, però repetim perquè algun mit­jà ho ha tret malament, JuntsxAmposta no demanem la dimissió del Sr. Ciscar perquè entenem que es un tema intern del seu partit.

PLA D’ACCIÓ MUNICI­PAL, LO PAM

Respecte a l’anunci del Pla d’Acció Municipal que es lo que realment ens interessa per fer avançar la ciutat, que és lo que realment vol JuntsxAmposta.

Recordem que el Sr. Adam Tomàs va arribar al govern dient que posaria parets de vidre a l’Ajuntament. Les parets de vidre se fan en polítiques de transparència reals i amb retiment de comptes, que es pugui mesurar que allò que s’ha promès s’hagi fet. Al ple de novembre li vàrem demanar al govern de l’Adam Tomàs un PAM, per a que tot el mandat fos més transparent. Però el concepte de PAM que té el Sr. Adam és diferent del que tenen totes les altres ciutats. Un PAM no és un programa electoral posat a un calendari d’actuacions. Un PAM no és un document dinàmic que pot anar canviant. Un PAM no és mai un document de mínims.

Un PAM és un contracte entre la ciutadania i l’Ajuntament amb les obres i serveis que es faran durant un mandat. Un PAM ha de incloure un ON ESTEM i ON VOLEM arribar. Per tant ha d’incloure objectius i mètriques. Qualsevol tasca del PAM ha de complir 5 paràmetres Específica (ben definida), Mesurable (o sigui que porti mètriques), Abastable, Realista i posada en temps. O sigui que siguin projectes factibles en temps i diners. Si mirem el document del PAM que es va presentar en roda de premsa trobem exemples incomprensibles:

Reforç del model de Policia de proximitat , Que vol dir reforç? Com es mesura el reforç? Es mesura en el número de multes que s’han posat? O en el numero de multes que s’han evitat? O en el nombre d’actuacions? El que s’hauria de fer per tenir un bon PAM seria dir per exemple la xifra de satisfacció de la ciutadania de la gent amb la policia (ON ESTEM) i quin es l’objectiu (ON VOLEM ESTAR) això es mesurable? Això es transparència. Això permet retiment de comptes.

Tornem a criticar que dins del PAM, ERC només vol aportar 40.000€ a les barreres arquitectòniques. Ja ens hem queixat d’això en diversos plens, articles, espais de ràdio,... Les necessitats estan canviant. Hi ha més gent gran. Hi ha més gent amb cadires de rodes i ara més que mai necessitem una ciutat rodable. I per això, i tal com va aprovar lo Govern una moció del PSC, s’ha de fer un Pla de Mobilitat Reduïda per a la Ciutat d’Am­posta. La nostra proposta va en fer una ciutat més rodable, i començar per enllaçar tots els serveis municipals per facilitar la vida a la gent que va en cadira de rodes o en cotxets de nens.

La mesura 23 Reducció de l’IBI a aquells immobles que imple­mentin sistemes d’eficiència energètica, també al comerç és una proposta estrella del programa de JuntsxAmposta, i vam proposar-ho com a ordenança municipal aquest mateix any. I ens van dir que no. I ara ho afegeixen? Quan parlem de populisme no ho fem en va. Estaria bé nombrar qui ho va proposar.

També ens sorprèn que ara es vulgui emprendre la renovació tecnològica de l’Hospital Comarcal. La mesura es sorprenent perquè l’actual alcalde quan va prendre possessió del càrrec , i com a president del C.A. del Hospital, va deci­dir tirar enrere l’acord pres per majoria, el que ha comportat que tots estos anys l’Hospital no ha tingut una nova Res­sonància , i els usuaris del Hospital han tingut que fer un pelegrinatge, primer a un centre privat de Tortosa, després a la Residencia Verge de la Cinta de Tortosa , i ara finalment des de fa uns mesos a un contenidor d’una parcel·la del polígon de l’Oriola.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament