• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Esquerra d’Amposta - Acord Municipal (EA-AM) opina Afers Socials i Treball autoritza 78 places públiques més per a la Nova Residència de Gent Gran

Afers Socials i Treball autoritza 78 places públiques més per a la Nova Residència de Gent Gran

Article del mes de desembre de 2016

publicat el 27/12/2016

la Residència i possibilitar la reducció del dèficit, finalment s’ha aconseguit gràcies a l’obtenció de noves places públiques. Han estat 78 les noves places que la Generalitat de Catalunya col·laborarà sumant-les a les 77 ja existents, que faran un total de 155. Les 5 restants fins arribar a les 160 disponibles seran privades per tal de poder donar resposta a aquells casos de màxima urgència que no puguin esperar al procediment que s’ha de seguir per entrar directament a la plaça pública.
Des d’Esquerra d’Amposta estem totalment satisfets del que s’ha aconseguit ja que la màxima voluntat de l’equip de govern era que la nova residència fos gestionada a través de Fussmont, fundació vinculada a l’Hospital Comarcal i per tant, municipal.

D’altra banda, de forma paral·lela al treball d’obtenció de les places també s’està treballant per poder ampliar el finançament i esponjar el dèficit passant a un període d’amortització que rebaixi les tensions de tresoreria, que actualment es situaran al voltant de 200.000 euros anuals i poder guanyar viabilitat econòmica de la residència. Aquest nou finançament facilitarà també la construcció de la cuina, que en aquests moments es farà des de l’edifici antic i que la generalitat demana que estigui construïda en 6 mesos.
Tanmateix, la voluntat d’Esquerra d’Amposta no és solament que la gestió de la residència sigui pública, sinó que a més a més es vol que la cuina deixi d’estar externalitzada a una empresa privada i passi a gestionar-se també de forma pública. Amb aquest fet, a més a més d’apostar al 100% per la gestió pública es pretén millorar la qualitat d’aquest servei.
Casualment, es repeteix un escenari que ja va passar a l’any 2008, quan ERC estava al capdavant de la conselleria d’Acció Social i Ciutadania i l’actual alcalde era el director dels serveis territorials. En aquella ocasió, la residència de gent gran d’Amposta va passar de 35 a 70 places i per tant, de la mateixa manera que ara el nombre de places públiques va ser doblat. Tanmateix, en aquella mateixa legislatura, a l’any 2010, Adam Tomàs amb el suport de la consellera Carme Capdevila també va signar el compromís del govern de concertar més places per a la residència d’Amposta i per tant fer que la nova residència pogués arribar a tenir 150 places públiques.
Des de llavors, amb el canvi de govern i l’entrada de Convergència i Unió, tot i que la nova residència d’Amposta ja estava planificada, cap dels consellers ni dels directors territorials responsables de la matèria es van voler ratificar per escrit el compromís d’Esquerra Republicana de concertar més places públiques per a la residència d’Amposta tot i les reiterades peticions que va fer el grup municipal d’Esquerra d’Amposta per tal que això fos així.
I no ha estat fins ara, que al capdavant de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha tornat a estar Esquerra Republicana que s’ha aconseguit que es concertin places públiques. Això és així ja que mentre uns aposten per la política del totxo i de l’aparador, la gent d’Esquerra Republicana apostem per ajudar i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament