• Webs Municipals  

2020

publicat el 18/01/2020

Acabem l’any 2019, un any electoral i també l’any de les sentències, totalment desmesurades, i que han suposat penes de presó indignes i desmesurades. Quan s’acaba l’any s’ha de preparar el següent i a l’Ajuntament fem el Ple de pressupostos que segurament és el més important de l’any. És important perquè sabrem si ens augmenten els impostos. És important perquè sabrem com es gastaran els nostres diners. És important perquè sabrem com s’invertiran els nostres impostos.

PUJADA D’IMPOSTOS D’UN 21% EN CINC ANYS

Esta gràfica ensenya que la pressió fiscal (impostos + taxes/nombre d’habitants) que any rera any ha augmentat la recaptació des de 2015. Es veu el moment de quan hi va haver l’augment de recaptació de l’IBI al 2017, i si, és va baixar un 10% l’IBI l’any següent, però a 2020 l’augment de recaptació per habitant és un 21% més gran que el 2015. Com que se gasta sense mesura s’ha de recaptar més. No es proporcionen més serveis que fa 5 anys. No s’arreglen més carrers que fa 5 anys. És preocupant que l’única fórmula, l’única política que sap aplicar el govern d’ERC, per millorar la ciutat, és augmentar impostos. I augmentar-los desmesuradament.

INVERSIÓ I MANTENIMENT INSUFICIENT

Per tenir una ciutat com cal s’ha de crear una base sòlida. Una ciutat és com una persona. Té unes necessitats bàsiques (menjar, beure, respirar), seguretat (feina, família, salut, propietat privada), pertinença (amistat), reconeixement i autorealització. Estes necessitats normalment es representen en una piràmide, la piràmide de Maslow. Una ciutat ha de fer el mateix, primer ha de tenir totes les necessitats bàsiques cobertes (enllumenat, pavimentació, cementiri, recollida de residus....). Un cop això està cobert, i en estat impecable, podem anar a parcs públics, espais públics, tractaments de residus,... A partir de que tot això funciona, ja podem tenir instal·lacions esportives de primera, serveis socials de referència,... I quan tot això està cobert ja podem fer circo. Lo dolent de tota la política d’ERC es que està piràmide la té invertida. I fent circo són los millors. Però, potser no és lo necessari per tenir una ciutat endreçada i com cal.

La inversió a Amposta serà el 4,5% del pressupost. Per que tingueu una referència a Deltebre és d’un 6% i a Tortosa, la inversió prevista era del 12%. Si vols ser un poble has d’invertir com a poble. Però si vols tenir una ciutat has d’invertir com una ciutat. Natros tenim clar que per fer una ciutat com cal, almenys has d’invertir com a mínim un 10% del pressupost cada any. Per millorar la ciutat. Per millorar la vida dels ampostins. I això no ho pots fer si no tens un apartat de nòmines desmesurat, unes despeses poc productives i plenes de contractes menors,... S’han de canviar les prioritats i redreçar la piràmide.

PRESSUPOSTOS DESEQUILIBRATS

Ho intentarem explicar de manera senzilla. En 5 anys els salaris de l’Ajuntament han crescut 3M€, s’han internalitzat serveis i existeixen plans d’ocupació però és un augment significatiu. Estem en un nivell de sous que supera el 50% de tota la despesa corrent. Si passa això, com en qualsevol organització, es descompensa tot.

Mireu esta gràfica. Lo verd són los impostos directes. Allò que cobrem per ser ciutat (IBI, impost de vehicles,...) i lo roig són les nòmines. Mireu com sempre el nivell dels ingressos era sempre més alt que el nivell de nòmines. Però al 2019, i sobretot al 2020, el nivell de nòmines passa per molt lo recaptat. Passa per 1M€ més. És este fet, allò que farà que els pressupostos siguin desequilibrats. I tornem a preguntar el mateix tenim més serveis? No, rotundament no. El que si que estem fent es que l’Ajuntament sigui l’empresa més gran d’Amposta. Una empresa que paguem entre tots.

AMPOSTA CREIX EN HABITANTS PERÒ ULL AMB ELS FAKE NEWS

I es que quan arriba l’octubre, l’Adam Tomàs, per tots els mitjans de comunicació repeteix que Amposta creix en habitants de manera desorbitada, però al final l’Idescat sempre li para els peus. La notícia va ser que Amposta creixia molt per damunt de la mitjana de les Terres de l’Ebre i evitava el despoblament generalitzat. L’alcalde va dir que Amposta estava a punt de superar el rècord de 21.900 habitants quan al final, Amposta, ha tancat l’any en 20.738 empadronats. I es un fet menor, sí. Però és un fet que demostra que la política de comunicació del govern d’ERC és generar fake news o notícies falses per mostrar i demostrar que "Amposta va bé". I es un fet que va repetir l’any passat. I com que no ens agrada esta forma de funcionar, ni el personatge que la va inventar, creiem necessari denunciar-ho públicament. I estes fake news o anuncis ens ho fan o ens intenten colar en tot. En les inversions, en les despeses socials, en els sous dels polítics,... Per tant compte, que no te la colin!

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament