Trobada del voluntariat del servei «Préstec a domicili» de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó.
1 de juny de 2010

El passat 1 de juny, es reuniren a la Biblioteca d'Amposta, tots els involucrats d'una manera o altra amb el servei del Préstec a Domicili, i que aquest any, ha estat el segon en portar-se a cap. La valoració ha estat força positiva.

Tots/es els alumnes de 2n. ASO, (Atenció Sociosanitària) van explicar la seva experiència en el nou projecte, en el que s'apropa la biblioteca als ciutadans, a través d'ells, durant el curs escolar. La seva tasca es portar el material (revistes, CDs, llibres, material de Lectura Fàcil, DVs), a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent; malalts crònics, discapacitats físics, gent gran..., a més d'intervencions de caràcter psicològic i social.

Aquest any, als centres que ja teníem com a usuaris, Residència d'Avis d'Amposta; Associació de Malats d'Alzheimer Montsià; Hospital Comarcal, s'han incorporat APASA i 10 usuàries particulars, majors de 75 anys.

Trobada del voluntariat del servei «Préstec a domicili» de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

Començà l'acte amb una original presentació per part de l'alumnat, donant la paraula a la bibliotecària Joana Serret, qui va recordar com va començar la idea, el seu agraïment a Cinta Forcadell, professora i conductora del projecte, a totes les persones que dirigeixen els Centres: Ma José Gòmez, directora de la Residència d'Avis i a la seva Educadora Social, Elena Cruañes; a Sefa Lleixà, Presidenta de l'Assoc. Alzheimer; Montse Tomàs,Supervisora de la Unitat d'Hospitalització de l'Hospital Comarcal d'Amposta; Anna Redó d'Apasa; i com no a l'alumnat d'aquest curs que, com dia Cinta han realitzat tasques motivadores i implementat tècniques d'expressió corporal i verbal: Judith Ayxerch, Teresa Albacar, Ana Beltri, Mònica Beltri, Usoa Bonet, Laia Callarisa, Judit Cuello, Paula Esmel, Rosa Falcó, Cristina Lara, Cristòfer Mèlich, Amparo Muñoz, Cristina Salguero, Sílvia Sancho i Maria Toledo.

Tots van tenir el seu torn de paraula. I tots coincidiren amb els bons resultats per al seu específic Centre. També prengué la paraula Marita Ramírez, Coordinadora dels Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta, qui juntament amb Montserrat Rodríguez, van fer la recerca dels usuaris particulars, mitjançant unes enquestes domiciliàries.

El moment més emotiu de la tarda el posà Manel Espuny, amb el seu agraïment en nom propi i la de tots els seus companys/es, a la biblioteca, per deixar-los integrar en tasques adreçades a la Comunitat. Unes paraules plenes de sentiment quan ens recordava que ells són malats mentals de la Llar Residència Pere Mata d'Amposta i que se senten plens quan col·laboren amb la societat.

Manel Espuny, juntament amb Xavier Jornet, Aurora Mendieta, Juan José Tomàs, Inés Cabrero, Fco. Javier Frias, Sergi Roda, Andrés Martínez, Dolores Martín, Juan Antonio Navarro, Ignasi Peris i Juan José J. Sancho, porten a cap el Servei del Préstec, durant els mesos estivals.

El torn de paraules acabà amb les de la Regidora de Cultura, Mar Panisello, qui se sentí profundament satisfeta pels resultats obtinguts i ens encoratjà a continuar amb aquesta solidària tasca.

La tarda acabà amb una refrescant i familiar festa de "final de curs".

Ens sentim satisfets de veure com els ciutadans de la nostra ciutat ens impliquem en causes solidàries, convivint, dialogant, apostant per potenciar la proximitat i l'ajut a les persones que ens necessiten.
Joana

Trobada del voluntariat del servei «Préstec a domicili» de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies