Presentació de la revista El nostre temps
23 d'abril de 2010

Amb aquest títol, un grup de col·laboradors de la Llar Residència Amposta de la Fundació Pere Mata, ha publicat la primera revista trimestral, l'objectiu principal de la qual és poder servir de comunicació amb la comunitat.

Va estar una grata satisfacció, quan ens van demanar dies abans de la diada de Sant Jordi, col·laboració a la Biblioteca Comarcal.

Soletat Ruiz, en nom de la Rosa Casanova i la Dra. Vila, va explicar la iniciativa que havien tingut de publicar la seva pròpia revista, i se'ns demanava el poder fer una presentació de la mateixa, a la pròpia Residència. Tot un plaer poder fer-ho. Treballar juntament amb ells, és un privilegi que cal conservar. S'esforcen constantment per integrar-se en una societat que encara, a hores d'ara, no els accepta plenament; perquè pertanyen a col.lectius amb dificultats per inserir-se: ells són persones que pateixen una malaltia psíquica o mental. Sovint, oblidem que tots i cadascú de nosaltres som diferents.

Hem de ser conscients que el 9% de la població espanyola pateix en l'actualitat un trastorn mental, excloent-hi d'aquesta xifra els ocasionats per l'ús indegut de substàncies i un 15% el patirà en el decurs de la seva vida. La malaltia mental, genera un gran patiment i interfereix de manera molt significativa en la vida dels malalts i de les persones que els envolten.

El dia 23 d'abril a les 11 del matí, la Regidora de Cultura, Mar Panisello, l'escriptora ampostina Teresa Bertràn i la bibliotecària, Joana Serret, van presidir l'acte de presentació de l'anomenada revista. Teresa, va fer un breu comentari i valoració de cadascun dels interessants articles escrits: el de Jesús Balagué, qui ens explica Un dia en la Llar Residència d'Amposta, i ja llegireu com explica la seva manera de fer les Croquetes de bacallà; Els carnavals en Vinarós i en la Llar Residència, per Aurora Mendieta i Àngel Galià; Inés Cabrero ens explicava les seves classes de pintura, i l'Albert Grau el campo agrario. Sergio Roda, ens porta de visita a "L'observatori de l'Ebre", i "Otro dia en la Resi....", per Juan Antonio N. I Ignasi Peris. Impressionants Els invents del Jordi: la llanterna de llum i foscor solar, els Refranes y frases hechas de Andrés Martínez i una interessant entrevista a en Jordi Gurrera pel nostre amic Manel Espuny.

Presentació de la revista El nostre temps

La Teresa Bertran, dedicà unes entranyables paraules a tots els presents, plenes de sentiment i de reflexió.

Manel Espuny, llegí una bonica poesia del Martí i Pol, tant bé, com ell ho sol fer, i li passà el llibre a la bibliotecària, Joana Serret per a que en recités una altra.

Presentació de la revista El nostre temps

Acabà l'acte amb unes paraules de felicitació i encoratjament, per part de Mar Panisello i els recordà, que totes les revistes que es publiquen, estaran a la Sala de Col·lecció Local, a disposició dels usuaris de la biblioteca.

Presentació de la revista El nostre temps

Aquesta revista, a més dels articulistes esmentats, han estat molts més els col·laboradors que han participat. La majoria de tots ells, són voluntaris del Préstec a Domicili, activitat que porta a cap la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, a més d'usuaris d'aquesta, i per tant, amics.

Des de aquí donem gràcies a tot el personal de la Llar residència, també a Gora (una dolça gosseta), per la seva acollida i per les atencions rebudes.

Tenir accés a la cultura, la literatura i la informació és una necessitat i un dret democràtic. És el que permet que una persona comparteixi idees , pensaments i experiències amb els altres.

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies