Presentació dels llibres Fugida en cercles i Uomo qualque de Josep Igual
9 d'abril de 2010

Amb l'obra "Uomo qualque", Josep Igual s'ha adjudicat la 27a. edició del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi, que es va entregar fa uns dies al Teatre Ovidi Montllor.

A la Sala d'Adults de la Biblioteca, el passat 9 d'abril, vam tenir amb nosaltres a dos bons autors de les nostres terres, el binicarlando, i que viu des de fa anys a Sant Carles de la Ràpita, Josep Igual, per presentar-nos les seves dos últimes obres, l'esmentada "Uomo qualque", un nou llibre de poemes, editat pel segell valencià Edicions de la Guerra, i "Fugida en cercles", un llibre de relats breus, publicat pel segell d'origen ebrenc Aeditors.

Josep Igual, autor col·laborador de la nostra biblioteca, va estar la mateixa setmana amb la trobada del Club de Cafè-Tertúlia, per parlar del seu llibre "Quaderns Deltaics", amb els membres assistents, coincidint la majoria d'ells, en que l'esmenta't Dietari, era una obra per tenir com a llibre de capçalera i anar llegint poc a poc, per la profunditat dels seus pensaments. Pura vida.

Josep Igual és cantautor, poeta i novel.lista, amb molt de premis guanyats com el Cristòfor Despuig, el Sebastià Juan Arbó, Ciutat de València... entre d'altres, mostrant-se com un gran dominador de la llengua, en tota la seva prolífica obra.

"Fugida en cercles" , va ser comentat de manera extraordinària i amb tota mena de detalls, per un altre nombrat escriptor, el moranovenc Miquel Esteve, premi de narrativa Vila d'Ascó, amb la seva obra "El Baphomet i la taula esmaragda" i també Premi de narrativa Ribera d'Ebre, amb la seva primera novel.la publicada, "Heydrich i les agents del saló Kitty". Miquel, ens parlà de l'obra de l'Igual de manera estimulant i vivificadora.

L'editor Àlex Ferrer, d'Aeditors, també va dirigir unes paraules al públic assistent, sent tots tres molt aplaudits per les seves paraules.

L'acte començà amb unes paraules de benvinguda al convidats, per la bibliotecària Joana Serret, ressaltant la col·laboració que la biblioteca rep de part d'ells en qualsevol de les seves manifestacions culturals. Presidí la Regidora de Cultura, Mar Panisello.

Una presentació realment enriquidora, amb un suau to d'ironia que caracteritza a l'autor.

Presentació dels llibres Fugida en cercles i Uomo qualque de Josep Igual

Presentació dels llibres Fugida en cercles i Uomo qualque de Josep Igual

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies