Presentació del llibre Mans de fang de Francesca Aliern
16 d'abril de 2010

L'escriptora xertolina, presenta la seva última novel·la a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó.

El passat 16 d'abril, a la Sala d'Adults de la Biblioteca d'Amposta, va tenir lloc la presentació de Mans de fang, la nova novel·la de Francesca Aliern, editada per Cossetània, i de la que parlà, una altra escriptora i crítica literària, Ma. Josep Margalef, presidenta de l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià.

Amb el seu estil característic, on retrata el seu entorn i ens recorda temps passats, a tots els que llegim les seves novel·les: La canela; No llores Laura; El pont de la solitud; Sabó moll; Aigües fondes.... Mans de fang, se centra en una Xerta, quasi sempre present, en aquest cas, als anys 50, on dues dones, la Carme i la Manuela, inicien la història a la vora de la carretera, espiant els nois que amb bicicleta es dirigeixen a estudiar a la ciutat veïna, en busca d'un futur millor, i que no es contemplava per a la dona.

Les protagonistes, no perden la il.lusió de canviar el seu destí, d'accedir a uns estudis que puguin canviar el fil d'una vida, predestinada des del seu naixement. Però un seguit de circumstàncies posa fre els seus somnis. La lliçó és molt dura: cal renunciar a tot el somiat i acceptar la realitat per evitar el dolor. Escriure serà el seu últim fil d'esperança.

Tal com li va preguntar Ma. Josep, l'autora va contestar que efectivament aquesta era l'obra més autobiogràfica.

Francesca Aliern, és una de les autores ebrenques més llegides. De ben segur que Mans de fang té l'èxit assegurat.

L'acte fou iniciat amb unes paraules de benvinguda al públic assistents, per Joana Serret, i agraí la proximitat i senzillesa de "Paquita". Així mateix, Mar Panisello, Regidora de Cultura, qui presidí l'acte, digué unes paraules, donant pas a les protagonistes de l'acte.

 

Presentació del llibre Mans de fang, de Francesca Aliern

Presentació del llibre Mans de fang, de Francesca Aliern

Presentació del llibre Mans de fang, de Francesca Aliern

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies