Presentació del llibre La gatera del temps, d'Albert Guiu
20 de gener de 2010

El passat dimecres, 20 de gener, a la Sala d'Adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, es presentà la primera gran novel·la d'Albert Guiu, LA GATERA DEL TEMPS, editada per Aeditors. Amb una prosa àlgida i intensa, l'autor narra el temps d'infantesa a Flix, vora el riu Ebre, vora les petites transcendències de la vida del poble, amb la seva mirada poètica, en un èxode oníric a les arrels de la vida on es desenvolupa el creixement, la vida, la decadència i la mort.

L'acte, fou presidit per la Regidora de Cultura, Mar Panisello i presentat per la bibliotecària, Joana Serret, qui agraí a l'autor la seva generositat, per deixar-la participar sovint, en la lectura de la creació dels seus poemes.

Del llibre parlaren, Ma. José Margalef, escriptora i amiga de l'autor i Presidenta de l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià, l'editor del llibre, Àlex Ferrer, i el propi autor, qui agraí la nombrosa presència d'amics, entre els que es trobaven escriptors com la xertolina Francesca Aliern, ; Teresa Bertràn, Rafa Haro, Josep Igual... els qui molt aviat, presentaran les seves últimes obres a la Biblioteca.

Albert Guiu, amic i col·laborador de molts actes de la nostra biblioteca, va néixer a Flix. És professor de Llengua i Literatura Castellana , a més de col·laborador en diversos diaris i revistes i en moltes activitats literàries. Ha estat guardonat en diversos certàmens tant de poesia com de narrativa curta. Els més importants han estat el XXVII premi Marià Manent, per la seva obra ELS VERSOS DE LA PROSTITUTA, un retrat poètic sobre la prostitució i el Premi de poesia Miquel Martí i Pol per DE LA MÀ DE LA MEVA FILLA. És un poema llarg que expressa el dolor de l'àvia de l'autor, en perdre una filla petita.
Esperem que l'Albert continuï delitant-nos amb les seves boniques paraules.

Presentació del llibre La gatera del temps, d´Albert Guiu

Presentació del llibre La gatera del temps, d´Albert Guiu

Presentació del llibre La gatera del temps, d´Albert Guiu

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies