Miguel Delibes i Miguel Hernàndez.....llegits per Histriòniks.
23 d'abril de 2010

En commemoració de la mort recent de Miguel Delibes, gran últim referent de les lletres castellanes del s. XX, i de Miguel Hernàndez, poeta i dramaturg, en els cent anys del seu naixement.

Durant el curs 1995/96 nasqué el Taller de Teatre de l´Institut Ramon Berenguer IV d´Amposta, sota la direcció de J. Manel Izquierdo, professor de Llengua Castellana i que estava format per alumnes de 3er de BUP. Però va ser a l´any 1997 quan Ma. Josep Margalef, professora de Llengua Catalana i Presidenta de l´Institut d´Estudis Comarcals del Montsià, així com la regidora de Cultura de l´Ajuntament d´Amposta, Margarida Maigí, van apostar per aquell grup de nois i noies i el seu director per a que representessin les obres guanyadores del concurs literari de teatre La Carrova, recentment instaurat, i que continua avui endavant.

Miguel Delibes i Miguel Hernàndez.....llegits per Histriòniks

Aquell grup prengué el nom de Histriòniks, el grup de teatre amateur ampostí i que durant anys ens ha delitat amb les seves representacions. Aquest any, en la Diada de Sant Jordi, vam tenir part del grup a la Sala d'Adults de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, per fer-nos sentir profundament com dramatitzaven lectures, fragments de l'obra de Delibes: el Camino, Cinco horas con Mario.... , i poemes de Miguel Hernàndez.

Manel Izquierdo, Abi, Núria i Merçè van aconseguir que visquéssim per una estona, tot allò que ens estaven contant.

Miguel Delibes i Miguel Hernàndez.....llegits per Histriòniks

Esperem tenir-los en properes activitats a la nostra biblioteca.

Miguel Delibes i Miguel Hernàndez.....llegits per Histriòniks

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies