Espantant gavines
18 de juny de 2010

El passat divendres, 18 de juny, es va presentar a la Sala d'Adults de laBiblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta, el curtmetratge Espantant gavines , basat en un conte de Jesús M. Tibau inclòs al recull de relats "El vertigen del trapezista". Tibau, explicà que un dia, d'un estiu passat, es va fixar en el moviment de les mans en moure l'arena de la platja, i va decidir escriure un conte basat en aquella imatge. Avui,i a través de la màgia de la generositat de l'equip, la imatge s'ha convertit en un curtmetratge.

presentació del curtmetratge Espantant gavines a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

Es tracta d'un projecte impulsat des d'Atictes, i dut a terme per un col·lectiu d'ebrencs amateurs, amb llicència Creative Commons, i que es pot visualitzar des de diverses plataformes d'Internet.

presentació del curtmetratge Espantant gavines a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

Els participants en aquest projecte han estat Jesús Ferré, Maria Joan Martí, Xavier Miró , Jordi Duch, Cate Cortés, Jesús M. Tibau,  Pau Bertomeu , Laura Juan, David Comuñas, Jaume Llambrich , Anna Lleixà, Isabel Obrados, Mònica Barcón, Maria Capel, Rut Anglès, Pepo Moreno, Andrés Sanz i Greiddy Reinonso.

Jaume Llambrich, gran melòman i blogaire de les nostres terres, és qui va donar l'embolcall musical a les imatges del curtmetratge.

presentació del curtmetratge Espantant gavines a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

L'acte començà amb unes breus paraules de la bibliotecària, Joana Serret i de la Regidora de Cultura, Mar Panisello, qui va presidir l'acte.

Durant la presentació, van explicar el procés de creació del curt i van donar mostres de la il·lusió i entusiasme amb què van emprendre el projecte i que després d'un any i mig feien realitat el poder-lo visionar i presentar-lo a la Biblioteca d'Amposta, i que com deia l'escriptor Jesús Tibau, "amb força assistència de públic, com és habitual en aquesta biblioteca", paraules que ens omple de satisfacció, ja que vol dir, que el treball que portem a cap des de la biblioteca, arriba a tot tipus d'usuari.

Una estona, realment enriquidora, la que ens van fer passar aquest il·lusionat grup d'artistes i el que ens corrobora que narrar en l'era de la imatge és tot un art, que la relació literatura-cinema ens continua satisfent.

  
pàgina inicial de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó Regidoria de Cultura
Biblioteca Comarcal 
Sebastià Juan Arbó 
inici

Ajuntament d'Amposta (Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó) · Castell, 13-15 · 43870 Amposta · Tel. 977 70 48 21
bcsja@amposta.cat · Avís legal · Política de privacitat · Accessibilitat · Política de cookies