Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La FEAT rebutja l’aposta de Jané de prohibir els camions a l’N-340

publicat el 16/2/2016

La FEAT rebutja l’aposta que dijous va fer el conseller d’Interior, Jordi Jané, de prohibir la circulació de camions per l’N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre com a mesura “provisional” per reduir la sinistralitat. El director de l’entitat, Josep Lluís Aymat, ha recordat que “el problema no és el trànsit que passa per l’N-340”, sinó que la via “ha esdevingut obsoleta”. En tot cas, Aymat ha dit que la mesura, “absolutament excepcional”, hauria de “venir acompanyada d’una alternativa amb les mateixes condicions d’ús” per als transportistes, és a dir, la gratuïtat de l’autopista. “No pot ser que ens diguin que no podem passar per l’N-340 i que obligatòriament hàgim d’anar a passar peatges a una concessionària privada”, ha dit Aymat.

El president de la FEAT ha dit que l’única solució és la gratuïtat de l’autopista mitjançant un “esforç pressupostari” que han de fer “les administracions que no han fet els deures” per tal que els trams d’autopista al territori siguin lliures de peatge “mentre no s’arbitra una solució a llarg termini”, segons Aymat.

D’altra banda, Aymat ha dit que no entén per què la Generalitat no s’ha alineat amb el moviment veïnal i els alcaldes de les Terres de l’Ebre demanant l’alliberament de peatges a l’AP-7. “La Generalitat s’ha trobat amb un problema que, al cap i a la fi, tampoc és seu, perquè la titularitat de la concessió de l’autopista i de l’N-340 és de l’estat espanyol”, ha afirmat Aymat, que ha dit que el govern s’hauria d’haver alineat amb els alcaldes del territori i de les entitats que han advocat per la gratuïtat de l’autopista i perquè l’Estat negociï amb la concessionària. “No sé per què no ho han secundat”, ha dit el president de la FEAT, que creu que hauria estat l’actuació “més assenyada” per part del Govern.

Mentre Jané parlava d’una mesura “provisional, sense ser definitiva” que permeti rebaixar la sinistralitat de la carretera, Aymat ha recriminat el conseller d’Interior que “hi ha mesures provisionals que duren 20 anys”. A més, el director de la FEAT ha considerat que els avantatges de prohibir el pas de camions a l’N-340 “no té permanència” malgrat els “efectes positius a curt termini”, segons s’ha demostrat amb l’N-II a Girona, on després d’una reducció de la sinistralitat després del veto als camions, l’índex d’accidents ha tornat a pujar.

Amb tot, Aymat ha dit que la intenció de Jané no era criminalitzar els camioners però ha afirmat que “no pot ser que la solució passi per estigmatitzar el sector i plantejant una mesura a tan curt termini” com és la prohibició dels vehicles de gran tonatge a l’N-340.

Els alcaldes de les Terres de l’Ebre, els del Pacte de Berà i la FEAT han convocat una manifestació el 19 de març amb talls simultanis a l’N-340 al Perelló (Baix Ebre) i al Vendrell (Baix Penedès) i marxes lentes per l’AP-7. A la protesta també s’hi ha sumat el moviment veïnal de les Terres de l’Ebre que fa 20 setmanes que programa talls de trànsit en aquesta via.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies