Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Manel Ferré assegura que Futuro Ciudad es pot redreçar i lamenta la irresponsabilitat dels qui donen el projecte per acabat

publicat el 29/3/2014

Manel Ferré, ha assegurat que contínuament ha estat assabentat de la situació i de tots els contactes i negociacions que s’han produït al respecte, en aquest sentit, ha afirmat que les declaracions d’aquesta setmana del primer grup municipal a l’oposició són “inconscients i irresponsables, perquè posen en perill els preacords que hi ha ara mateix i que estan a l’espera de la resolució de la subhasta”. Ferré ha lamentat aquesta manera “maldestra” de gestionar l’oposició dels republicans que “en un moment tan complicat com l’actual enlloc d’ajudar a sortir de la crisi sembla que se n’alegri de que les coses no hagin sortit bé, per molt que es tractés d’una iniciativa privada, i ho aprofitin per carregar contra l’ajuntament”.

D’altra banda, l’alcalde s’ha mostrat esperançat pel que fa als preacords que estan en pausa a l’espera de que hi hagi un nou propietari de les galeries comercials, i ha assegurat que “aquest pot ser el punt de partida d’una nova etapa per a aquest projecte, però hem de ser molt prudents”.

En aquest sentit, Manel Ferré, ha explicat que existeixen converses sobre la reconversió de les galeries comercials i que les negociacions es reprendran quan amb la resolució de la subhasta “tinguem un nou interlocutor que sigui vàlid, solvent, responsable i que serà el primer interessat en treure rendibilitat d’un espai del que estem convençuts que ben gestionat seria totalment viable, afortunadament la voluntat i els desitjos de d’ERC van per un camí i les iniciatives comercials per un altre”.

Precisament pel que fa a les possibilitats existents de poder instal·lar activitats que no siguin únicament comercials, Manel Ferré ha demanat al portaveu d’ERC que es defineixi al respecte ja que “ens ha dit que no s’hi oposarà, però sembla que a uns llocs diu una cosa i en altres, una altra de diferent”.

 

No ha estat mai un projecte de CiU

L’alcalde ha estat especialment dur en les afirmacions d’Adam Tomàs assegurant que la situació és “el certificat de defunció del projecte”, i ha lamentat que els republicans s’erigeixin en “enterradors oficials” d’un gran projecte de ciutat d’iniciativa empresarial privada i que en el seu moment va comportar una important inversió a la ciutat i també la creació de molts llocs de treball. “No ha estat mai un projecte de CiU, però l’obligació de l’alcalde, com amb qualsevol iniciativa que suposi creació de llocs de treball és donar-hi recolzament”, Ferré ha reiterat que les iniciatives empresarials privades no són projectes de l’equip de govern, però que el que cal és donar-hi recolzament, i ha posat de relleu les contradiccions d’ERC que d’una banda critica aquest recolzament i de l’altra també retreu que no s’ajudi als comerços que encara estan ubicats a la zona.

 

El cobrament de l’IBI està garantit

Pel que fa als deutes pendents de cobrament per part de l’Ajuntament d’Amposta que té actualment Futuro Ciudad, i que ascendeixen a 272.000 euros en concepte d’IBI, l’alcalde ha aclarit que no hi ha cap perill de que es deixin de cobrar aquests impostos, amb els interessos de demora i els recàrrecs corresponents, ja que la Llei General Tributària estableix que el deute de l’IBI és prioritari i qui adquireixi l’immoble adquirirà també les obligacions de pagament, “i això ho sap el cap d’ERC, però prefereix intoxicar malintencionadament a la ciutadania d’Amposta en el seu propi benefici”.

 

Finalment, Manel Ferré, ha dit que es troba a faltar un cap de l’oposició “que estigui a l’alçada de la situació econòmica actual i del que requereix una ciutat com Amposta”, i ha remarcat la diferència respecte als anteriors portaveus d’Esquerra Republicana “amb els que podíem discrepar ideològicament, però amb els que es podia comptar quan es plantejaven projectes de ciutat en benefici de la col·lectivitat”.

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies