Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'Ajuntament d'Amposta torna a adjudicar el bus urbà a Hife malgrat conèixer de fa mesos els incompliments en el servei ERC revela que la manca de transport a la zona lúdica de Tosses va ser denunciad

publicat el 13/3/2014


Segons l'alcalde, Manel Ferré, l'esmentada línia 2 va deixar de traslladar viatgers durant divuit dissabtes a la matinada entre aquest passat 2013 i l'actual 2014. La mateixa Hife, concessionària del servei de bus urbà durant els últims deu anys, va acabar reconeixent aquest extrem. D'acord amb el relat de Ferré, el govern municipal va tenir coneixement del cas la setmana passada, quan un usuari va denunciar davant la policia local que el transport previst durant els dissabtes a la matinada fins al polígon de Tosses no s'efectuava. Els dies sense servei coincidien amb els de tancament de la discoteca Metro, un dels principals locals, però no l'únic, de la zona.

En canvi, segons ha revelat el portaveu municipal d'ERC, Adam Tomàs, l'alcalde no hauria explicat la veritat, intentant posar-se la bena abans de la ferida, tapant l'actuació de l'equip de govern de CiU en la recent adjudicació del servei a la mateixa Hife. I és que, argumenta, el ciutadà que va denunciar a la policia local el cas fa pocs dies, ja ho havia fet en anteriors ocasions, la primera d'elles, a finals del passat mes d'agost, davant el regidor de Governació, Josep Garriga. Llavors, explica Tomàs, el consistori, lluny de comprovar els fets, no va fer res al respecte.

L'anunci de l'expedient d'aquest passat dilluns, segons ha raonat el regidor republicà, tindria a veure amb la recent nova adjudicació a Hife del servei del transport urbà per deu anys més. L'empresa va aconseguir imposar-se al concurs gràcies als punts de les valoracions subjectives a altres ofertes econòmicament més baixes. Precisament, un dels que va participar en aquest concurs, propietari de l'empresa ampostina Autocars Seguí, va ser qui va denunciar a Garriga les mancances en el servei de la línia 2. L'oferta de la seva empresa era inferior en uns 7.000 euros anuals a la d'Hife, destaca Tomàs.

El concurs, adjudicat amb un pressupost de 123.000 euros a l'any, es troba ja en la seva recta final, pendent de la tramesa de documentació per part de l'empresa després que l'adjudicació provisonal ja hagi passat pel ple. Els republicans hi van votar en contra perquè, assegura, no tenia coneixement de les diferents ofertes ni les valoracions que havia fet la mesa de contractació, que encapçala el mateix regidor de Governació, Josep Garriga.

Tomàs ha acusat el govern municipal d'escenificar l'obertura de l'expedient a Hife -a qui podria sancionar amb un mínim de 600 euros de multa i reclamar 3.900 euros pels dies de servei pagats i incomplerts-. "Estem convençuts que si el govern de CiU hagués actuat com li tocava i hagués obert l'expedient en el moment que es va denunciar, les valoracions de judici de valor no haurien estat les que eren, perquè les diferències eren molt poques, i hauria pogut canviar el concurs. Veiem indicis que no s'ha investigat amb anterioritat perquè interessava que guanyés aquesta empresa", assegura.

Davant de la volada que ha agafat el cas, els republicans han exigit la dimissió del regidor de Governació, Josep Garriga, per la seva responsabilitat per no comprovar les denúncies sobre el servei. "Mai hem demanat la dimissió de ningú. Si ara ho fem és perquè la situació és lamentable. No només no va fer la comprovació. Quan tenen la denúncia, el primer que fa és preguntar a l'empresa. I el que havia de fer era comprovar-ho, perquè l'empresa li va dir que sí que complia", a
ddueix.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies