Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

ls mitjans de comunicació locals atorguen el Premi Amposta 2013 a la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

publicat el 10/3/2014

 

El jurat del Premi Amposta, que integren els representants dels mitjans de comunicació local de la ciutat d’Amposta va decidir en la reunió celebrada el dimarts dia 4 de març, atorgar la distinció de l’any 2013 a la Colla Castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, que es va formar l’any 2012 i que va celebrar el seu bateig oficial el dia 5 d’octubre de 2013 a la Plaça de la Vila d’Amposta.

El jurat ha valorat el fet que la primera colla castellera de les Terres de l’Ebre estigui formada per joves del territori, i per tant, també de la ciutat. Així mateix, també s’ha tingut en compte la repercussió que ha obtingut la formació de la colla que és de les primeres del nostre territori, unes comarques on gràcies als Xiqüelos i Xiqüeles comença a arrelar una tradició castellera que fins ara tenia poca incidència. Cal destacar també en l’àmbit mediàtic  que el dia 11 de setembre, en el marc de la Via Catalana que va creuar Amposta, la imatge dels castellers aixecant un pilar enmig del Pont Penjant d’Amposta fos representativa de la jornada i aparegués en molts mitjans d’àmbit nacional i internacional.

 

Menció especial per a la Assemblea Terres de l’Ebre de l’ANC

D’altra banda, el jurat també ha decidit concedir a l’Assemblea Terres de l’Ebre de l’ANC pel gran esforç que va suposar l’organització de la Via Catalana cap a la independència que per la Diada Nacional de Catalunya va creuar el país, passant també per Amposta, que va ser un dels principals focus d’atenció mediàtica. En aquest cas, l’ANC rebrà la menció especial tant per haver propiciat que una de les principals imatges d’aquella jornada històrica fossin les d’Amposta i pel gran repte que va suposar precisament omplir de participants els trams de les Terres de l’Ebre.

L’acte d’entrega del Premi Amposta 2013 tindrà lloc el proper dissabte dia 22 de març a les 19h al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Amposta en el marc de la Nit dels Mitjans de Comunicació, en la que també es farà la inauguració oficial dels nous estudis d’Amposta Ràdio que estan situats al carrer Palau i Quer, a la Plaça del Mer

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies