Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Ajuntament i ESARDI presenten la campanya de civisme “1 minut 1 obstacle” per evitar l’estacionament de vehicles als passos de vianants

publicat el 7/3/2014


Aquesta acció de civisme ha estat possible gràcies a la col·laboració dels alumnes de segon curs de Gràfica Publicitària de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, que no només han col·laborat en el disseny gràfic i el suport visual, sinó que també han planificat tota l’estructura de les diverses accions que han de formar part de la campanya.

En aquest sentit, a partir d’aquest dijous han aparegut senyalitzats amb el lema els passos de peatons de l'Av. Ràpita, carrer Mestre Sunyer, carrer Barcelona, Av. Alcalde Palau, Av. Santa Bàrbara, carrer Navarra, carrer Soriano Montagut, carrer Miquel Granell, carrer Madrid, Av. Catalunya, Sant Cristòfol, Av. Aragonesa, Josep Tarradelles i Sebastià Joan Arbó.

A més, també els mateixos alumnes realitzaran xerrades a tots els infants de 4rt de primària dels centres educatius amb reforç de material gràfic del propi disseny de l’escola.

A un altre nivell, es farà una exposició de fotografies que es mostrarà a partir del 14 de març a la Biblioteca. Les imatges que composaran l’exposició mostraran els comportaments incívics que tenen lloc a la mateixa ciutat d’Amposta i que hauran capturat els mateixos nois d’Esardi.

Als passos de vianants es faran accions de performance en les que els alumnes d’Esardi intentaran obstaculitzar el pas dels vianants barrant el pas als peatons pels passos com si fossin els mateixos cotxes aparcats indegudament. D’altra banda, aquestes accions i les reaccions de la gent es gravaran i s’editaran en un vídeo que es projectarà el dia 4 d’abril al Casal d’Amposta i que servirà com a acte de cloenda de la campanya.

Tot això tindrà també la seva repercussió en les xarxes socials a través de la pàgina de Facebook https://www.facebook.com/1minut1obstacle en la que els usuaris podran compartir imatges de cotxes que obstaculitzen el pas (prèviament tractades per guardar els números de matrícula) que es podran compartir també amb l’etiqueta de twitter #1minut1obstacle.

La regidora de Participació Ciutadana, Laia Subirats, ha remarcat que “aquesta és una bona mostra de treball conjunt entre les diverses àrees de l’Ajuntament d’Amposta i l’Escola d’Art, que segur que donarà molt bons resultats i serà només una de les moltes noves col·laboracions que vindran en el futur”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, també ha volgut agrair la implicació i el bon treball que s’ha dut a terme des d’ESARDI, una escola que, ha assegurat, “és un gran valor de la nostra ciutat, de la que surten persones molt ben formades” i ha destacat que les campanyes de civisme com la d’avui sorgeixen per la voluntat de l’equip de govern de voler ser “proactius en les qüestions de civisme i intentar sensibilitzar a la ciutadania abans de que determinades conductes siguin un problema col·lectiu”.

 

 

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies