Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Inauguren el campanar del Poble Nou que es podrà visitar a partir de Setmana Santa

publicat el 14/2/2014

 

El campanar, un element emblemàtic d’aquesta població singular situada al bell mig del Delta i que forma part del municipi d’Amposta, s’ha pogut restaurar gràcies a un conveni a tres bandes entre l’Ajuntament d’Amposta, la Diputació de Tarragona i el Bisbat de Tortosa. El conveni se signava al mes de març de l’any passat i les obres es van adjudicar i iniciar tot seguit de la mà d’una constructora ampostina.

En una primera fase les obres  de rehabilitació han anat destinades únicament al campanar i els porxos adjacents i han tingut un import de 140.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’ha aportat 60.000, l’Ajuntament d’Amposta 50.000 i el Bisbat 30.000.

En l’acte d’inauguració l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha destacat que aquesta primera fase de les obres de restauració del complex parroquial és també la més important ja que defineix i identifica el Poble Nou del Delta de la mateixa manera que el Pont Penjant identifica la ciutat d’Amposta. D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i el Museu de les Terres de l’Ebre el campanar i tot el municipi del Poble Nou es convertiran ja des de Setmana Santa en un punt d’atracció turística ja que, també amb la col·laboració dels alumnes que cursen l’FP dual de Guia, Informació i Assistència Turística es faran visites guiades a l’església i es podrà pujar per grups al campanar, que és un mirador privilegiat sobre el Delta de l’Ebre. Les visites guiades es faran els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí, i es complementaran amb una exposició permanent sobre la construcció del Poble Nou del Delta i la colonització gràcies a la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de les Terres de l’Ebre.

Tant el representant de Bisbat, Mossèn Membrado com el president de la Diputació, Josep Poblet, han assenyalat que tot i l’èxit que ha suposat la col·laboració entre institucions per conservar i rehabilitar el campanar, el projecte complet encara té camí per recórrer, i inclou l’església i la casa parroquial. En aquest sentit, el president de la Diputació de Tarragona s’ha compromès a col·laborar de nou en la segona fase que contempla l’església i la sagristia; i la tercera fase que inclou la casa consistorial i urbanització exterior; el projecte global suposa un import de més de 370.000 euros.

Per la seva banda, l’alcaldessa pedània del Poble Nou, Encarna Ferrer, s’ha mostrat molt satisfeta pel resultat de les obres, ha recordat que era una reivindicació dels veïns del poble, i ha destacat la feina intensa que s’ha hagut de realitzar fins aconseguir veure totalment restaurat el campanar.

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies